Velkorysý apartmán se nachází jen pár kroků od newyorského parku Riverside. Za posledních 30 let se nijak nezměnil a vyžadoval rozsáhlou rekonstrukci.

Úkol vypracovat projekt na opravu apartmánu dostal ateliér StudioLAB. Architekti prostor o rozloze 655 m2 upravili tak, aby odpovídal současnému životnímu stylu rodiny a snadno se jejím měnícím se potřebám přizpůsobil v budoucnosti.

Majitelé domů chtěli otevřený půdorys, který by přál společenským setkáním a vnesl do interiéru více přirozeného světla. Část stěn proto bylo nutné zbourat. Vestavěné skříně jsou v celém apartmánu instalovány kolem spodního obvodu, takže nabízejí maximální úložný prostor a zároveň zakrývají radiátory.

Většina interiéru je v neutrální barevné paletě. Výjimkou jsou pouze drobné akcenty výraznějších barev. Celkově působí interiér moderně, čistě a plný světla.

Prostor kuchyně a jídelny byl spojen do jedné otevřené místnosti. Zařízení je minimalistické a funkční, zcela v souladu se zbytkem bytu. Vestavěná kostka v barvě dřevěného uhlí obsahuje hluboké úložné prostory pro předsíň a pokračuje do kuchyně, kde je skryta vestavěná lednice a spíž.

Fotogalerie
12 fotografií