Dům nazvaný Bellwoods Lodge je třípodlažní rezidence, která chytře kombinuje městské bydlení s láskou k přírodě. Bydlení snů pro mladou rodinu navrhl architektonický ateliér Great Lake Studio.

Láska rodiny k přírodě byla při navrhování domu zcela zásadní. Obývací pokoj se nachází v nejvyšším patře obklopený vrcholky stromů a působí jako chata v lese. Cedrová prkna obložená stropem a krbová kamna zahřívají místnost a vytvářejí tak útulnou a klidnou útočiště pro rodinu.

Krátké schodiště nahoru vede na venkovní terasu s výhledem na město, odkud je možné pohodlně sledovat západy slunce a noční oblohu.

Světlíky a víceúrovňový půdorys vytvářejí uvnitř domu světelnou studnu, která vnáší přirozené denní světlo do všech tří pater relativně úzké rezidence.

V přízemí se nachází další mezonetový prostor s kuchyní a jídelnou vyvýšenou nad zanořený obývací pokoj s knihovnou, který se napojuje na přední verandu.

Zajímavé řešení představuje také závěsné lůžko v dětském pokoji, které udržuje podlahu volnou a opticky zvyšuje a zvětšuje prostor.

Dolní vchod do domu slouží jako skříň s úložným prostorem pro kola a prostorem pro odkládání kabátů a bot.

Fotogalerie
17 fotografií