Cílem bylo lépe spojit dvě nemovitosti do jednoho rodinného domu a přistavět společenský prostor k zadní části rezidence, tak aby dům lépe odpovídal potřebám mladé rodiny se dvěma malými dětmi. Architekti projekt „HomeMade“ zahájili vybouráním dělících stěn a výrazným propojením přilehlých prostor. V přízemí tak vznikl volný prostor, který se v zadní části otevírá do zahrady.

Nové rozšíření obsahuje kuchyň a jídelní kout. Celá fasáda přístavby je ze skla, což pomohlo lépe opticky propojit dům v exteriéru. Zadní stěna je opatřena posuvnými skleněnými dveřmi od podlahy ke stropu, které zcela otevírají nový prostor do venkovního prostředí a pomáhají smazat hranice mezi venku a uvnitř.

Po vnějších stranách domu byly instalovány světlíky, které přivádějí do interiéru více přirozeného světla. Původní cihla je přiznaná a příjemně kontrastuje s jinak hladkými povrchy v interiéru.

Nový kuchyňský ostrov je z ušlechtilé oceli a pokrývá ho bílá pryskyřičná skořepina, takže vypadá jako rozšíření podlahy. Dřevěné skříně pomáhají prostor opticky zateplit. Do horních pater dom vede zcela nové otevřené schodiště, které vypadá velmi subtilně.

Fotogalerie
14 fotografií