Klienti, kteří milují umění a architekturu, už zkušenosti s rekonstrukcí měli. Sami si dokázali svépomocí opravit své předchozí domovy. Tentokrát se ale rozhodli najmout architekta, aby navrhl prostor, který by odrážel jejich vkus a minimalistický životní styl.

Dvojdům koupili s myšlenkou proměnit ho v jeden rodinný dům s otevřenými obytnými prostory. Chtěli také respektovat kouzlo 125 let staré budovy.

Stávající fasáda byla odstraněna. Nahradilo ji dřevěné obložení, které na domě bylo původně. Obnovena byla i dřevěná římsa a masivní borovicová okna. Původní architektonické prvky byly restaurovány a následně natřeny na černo, což splnilo požadavky na ochranu budovy.

Interiér, vytvořený ve spolupráci s interiérovým designérem Christianem Bélangerem, je poměrně malý. Rozkládá se na ploše 255 m2. Architekti se proto zaměřili na co největší využití prostoru. Pro klienty bylo důležité mít otevřený obývací prostor, který plynule přechází do dvora, kde tráví většinu času venku v teplejších měsících. Výrazné prosklení vytváří iluzi většího prostoru.

Fotogalerie
13 fotografií