Apartmán nazvaný FONT 6 se nachází v zeleném průchodu vedle barcelonské katedrály Sagrada Familia. Projekt navrhli společně architekti z ateliéru CaSA a Margherita Serboli Arquitectura. Cílem bylo vytvořit klidné útočiště plné důvěrně známých objektů a vzpomínek.

Byt se nachází v modernistické budově z roku 1914, která byla dlouho ve velmi neutěšeném stavu. Zatímco některé původní detaily v domě zůstaly, mnoho z nich bylo v havarijním stavu. Zachránit se podařilo jen některé.

Příbytek se může pochlubit rozlohou 75 m2. Původně byl rozdělen do šesti malých místností. Úkolem architektů bylo vyčistit půdorys a navrhnout řešení, které by bylo v souladu s potřebami moderního života.

V bělostném interiéru s modrými akcenty se nachází několik zajímavých prvků. Jedním z nich je například kulaté skleněné okno v kuchyni, které propouští přirozené světlo do sousední koupelny.

Modrý zakřivený oblouk chodby spojuje denní společenskou část bytu s nočním prostorem. Stejná modrá se nachází na kuchyňských skříňkách, které odvážně doplňují stropní trámy v korálové barvě.

Do středu půdorysu byla vložena modrá dřevěná skříň. Nachází se zde nejen skříň s úložným prostorem, ale také koupelna. Zdobí ji čtvercové šedé dlaždice se spárami v terakotovém odstínu.

Fotogalerie
21 fotografií