Před rekonstrukcí zde byla rezidence se dvěma byty o rozloze 1130 m2. Majitelům nevyhovovala a tak se rozhodli obrátit na architektonický ateliér DT estúdio. Odborníci navrhli odstranit jednu ložnici, která do ostatních místností přidala potřebný prostor. Kuchyně a obývací pokoj jsou volně propojeny, takže vytvářejí delší zorné pole. Do úzké kuchyně nově proudí mnohem více přirozeného světla.

Během demolice architekti objevili betonové nosníky a sloupy. Právě ony se staly zdrojem inspirace pro nový urbanistický design interiéru. Dlouhá zeď za televizorem a další objekty jsou vyrobeny z betonu a pomáhají propojit drobné detaily.

Všechny stěny v apartmánu mají betonovou strukturu. Architekti je nechali vymalovat v různých odstínech šedé. Jako protiváha studenému betonu slouží teplé dřevěné podlahy a nábytek z materiálů se zajímavou strukturou.

V kuchyni jsou spodní skříňky z tmavé žuly. Plochu za linkou tvoří šedá skleněná dlaždice, která vede k jasně červeným horním skříním. Otevřené červené regály se opírají o zelenou zeď s dřevěným barem se dvěma židlemi.

Fotogalerie
19 fotografií