Mini příbytek se nachází mezi několika podobnými studiovým byty ve Fitzroy v australském Melbourne,které kdysi sloužily k ubytování sester z nemocnice. Byt měří pouhých 28 m2 a potřeboval rozsáhlou rekonstrukci, aby fungoval v souladu s dnešními standardy. Přestavby se ujal architekt Douglas Wan z ateliéru J-IN .

Při rekonstrukci byly všechny vnitřní stěny odstraněny. Nainstalován byl nový ocelový nosník, díky kterému už nejsou třeba stěny. Otevření půdorysu umožnilo vytvořit zcela nové uspořádání.

Nový obytný prostor zabírá velkou část obytné plochy. K funkčnímu dělení místností slouží stěny z překližky. V menší části se nachází kuchyň, v druhé je velká úložná stěna a multifunkční vyvýšený prostor na spaní a sezení.

Na druhé straně stěny s úložným prostorem je situována černá kuchyň s praktickým otvorem, který dovoluje průchod světla a lze jím podávat pokrmy.

Stěny koupelny od podlahy po strop halí černé dlaždičky s červenými spárami, které dodávají prostoru zajímavý kontrast.

Fotogalerie
11 fotografií