Půdní byt o velikosti pouhých 15 m2 se nachází ve staré budově v Paříži. Před rekonstrukcí šlo o klasické podkroví s jeho šikmými stropy. Prostor byl velmi tmavý a zařízený dřevěným nábytkem staršího data. Studio Batiik příbytek proměnilo v příjemné bydlení moderního střihu. V interiéru dostal hlavní slovo flexibilní modulární nábytek.

Veškeré příčky byly odstraněny, aby se prostor otevřel nahoru. Kuchyně byla přesunuta z jednoho konce bytu na druhý. Vzniklo tak více místa pro koupelnu. Kuchyně byla také zvednuta na platformu, pod kterou je možné přes den zasunout postel.

Lůžko se vysouvá podobně jako zásuvka a může být použito i jako pohovka. Když je postel uklizená, lze kuchyňskou linku rozšířit. Po rozložení se k ní pohodlně usadí až čtyři hosté.

Z malého tmavého bytu  v podkroví je příjemný světlý domov

Diagonální lamely tvoří přepážkovou stěnu, která umožňuje průchod světla a dává interiéru otevřenější pocit. Podobné řešení našlo své místo i na skladovacích dveřích, kde dodává iluzi většího prostoru.

Koupelna je nyní mnohem větší a do malého prostoru vedle ní byl zabudován malý pracovní stůl. Stěny na vnější straně koupelny byly natřeny půlnoční modří stejně jako část konferenčního stolku. Byt tak působí světle a zároveň opticky větší.

Fotogalerie
19 fotografií