1.   místo – Alena z Havířova

Paní Alena z Havířova se při rekonstrukci svého bytu inspirovala venkovským stylem. Nábytek v novém bytě byl na míru vytvořen ze stoletých trámů a celkově tak v interiéru dotvořil atmosféru venkova.  „Jsme pětičlenná rodina z Havířova. Koupili jsme panelákový byt 4+1 s velkou lodžií. Byt byl ve zcela původním stavu, značně zanedbaný, přes 40 let se v něm na nic nesáhlo, tak prošel rekonstrukcí od podlahy až po strop. Rekonstrukci jsme začali svépomocí - vybourali jsme umakartové jádro, rozebrali podlahy, poté nastoupila firma, která bourala, zdila, zavedla novou elektřinu, připravila nové podlahy. Dispozici jsme změnili ze 4+1 na 4+kk probouráním kuchyně se sousedním pokojem, lodžii jsme nechali zasklít a třem synům jsme věnovali velké pokoje,“ popisuje majitelka.

Před rekonstrukcí
Autor: FLEISHMAN - HILLARD
Po rekonstrukci
Autor: FLEISHMAN - HILLARD

2.      místo - Monika z Hradce Králové

Monika se se svým partnerem při rekonstrukci svého bydlení snů postavila velké výzvě a dokázala prakticky a funkčně spojit dva byty do jednoho. Nový interiér se nese v jednoduchém minimalistickém stylu. „Jednalo se tedy o kompletní rekonstrukci dvou bytových jednotek v panelovém domě spojením v jednu. Měli jsme dvoje stoupačky. Koupelny jsme zachovali, máme tedy dvě a je to bomba, z druhé kuchyně jsme si vytvořili velkou šatnu. Otvor mezi kuchyní a malým obývacím pokojem jsme zvětšili na 140 cm,“ doplňuje soutěžící.

Před rekonstrukcí
Autor: FLEISHMAN - HILLARD
Po rekonstrukci
Autor: FLEISHMAN - HILLARD

3.      místo – Jan z Prahy

Jan zrekonstruoval pražský půdní interiér a vybavil jej nábytkem výhradně od českých nábytkářských firem s důrazem na český design. Jak sám popisuje: „V uplynulém roce 2017 jsme koupili podkrovní prostor, který jsem v tomto roce rekolaudoval na bytovou jednotku o výměře cca 45m2. Interiér je laděn do bílé, černé a jako proteplující prvek je použit dubový dřevodekor. Co se nábytku týče, jedná se téměř výhradně o české nábytkářské firmy a český design. Truhlářské prvky jsou na míru, abychom maximálně využili menší prostory bytu.“

Před rekonstrukcí
Autor: FLEISHMAN - HILLARD
Po rekonstrukci
Autor: FLEISHMAN - HILLARD

Průběh soutěže

Soutěž o nejzdařilejší proměnu české domácnosti s názvem Rekonstrukce roku, kterou uspořádala komunikační agentura FleishmanHillard, odstartovala v březnu 2018 a to registrací soutěžících a zasláním fotografií „před“ rekonstrukcí. Od půlky července měli soutěžící možnost zasílat své fotografie „po“ rekonstrukci. V průběhu měsíce září porota složená z odborníků na interiérový design, partnerů soutěže a zástupců organizátorů vybrala 30 nejzdařilejších rekonstrukcí, z nichž veřejnost prostřednictvím online hlasování rozhodla o třech nejpovedenějších rekonstrukcích.

Video seriál

V průběhu soutěže Rekonstrukce roku jsme s naším video štábem a ve spolupráci s generálním parterem soutěže společností SAPELI a hlavním partnerem značkou Hoover sledovali rekonstrukce dvou vybraných soutěžících – Martina z Teplic a Anety z Těšetic. Třídílné nahlédnutí do příběhu jejich přestaveb můžete zhlédnout zde

Více o soutěžních rekonstrukcích se dozvíte zde.