Dobrý den, Martino, jak jste strávila léto? Dopřála jste si zaslou­­ženého odpočinku ležením u vody nebo dáváte přednost aktivní relaxaci?

Trávila jsem ho většinou na kole v Itálii. Léto je pro mě ve znamení přípravy na další sezónu, takže si člověk toho ležení u vody moc neužije. Respektive ani nemohu, protože bych se pak trápila v zimní sezóně. Já si vzhledem k tréninkovém plánu mohu udělat relax na jaře a když se to povede, tak si to ležení umím užít.

Máte nějaké místo, kam se ráda vracíte?

Ráda se vracím domů na Vysočinu do Žďáru. Velkou část roku jsem na cestách, v zahraničí, takže návrat domů je pro mě vždy speciální.

Právě kousek od Žďáru finišujete stavbu svého nového domu. V jaké fázi se stavba nachází?

Řekla bych, že výraz finišování je vhodný… Už to jako dům vypadá, ty nejzásadnější věci jsou hotové a já už se nemohu dočkat nastěhování. Protože do toho bytečku, kde nyní jsem, se už prostě nevejdu. Moc kol, moc vybavení…(úsměv)

Dům Martiny Sáblíkové
Autor: Bramac

Stavba domu je časově náročný proces. Investoři se většinou musí chtě nechtě ponořit do zcela nového a neznámého oboru. Baví vás to?

Baví. Musím ale říci, že pro mě byl zatím asi největší úkol projekt. Ostatní věci za mě dělá firma, které jsem velice vděčná za to, jak se o to stará a jak stavba probíhá. I když mám nabitý program, jsme pořád v kontaktu a o všem mám přehled. 

Do nového se stěhujete z podkrovního bytu. Měly vaše dosavadní zkušenosti s bydlením pod šikmou střechou nějaký zásadní vliv na podobu projektu?

Podkrovní bydlení má své kouzlo, ale asi to nebyl ten hlavní důvod, proč bych nutně potřebovala šikmou střechu. Přijde mi, že šikmá střecha prostě k domku patří… To ovšem neznamená, že se mi nelíbí domy s rovnu střechou.

Dům Martiny Sáblíkové
Autor: Bramac

Když jsme u té střechy, zvolila jste na ní tašku s poměrně netradičním designem – černou barvu, velmi jednoduchý profil. Proč právě tato volba?

Obecně, když jsme plánovali dům, tak jsem si dělala na cestách po světě poznámky, co jsem kde viděla a co se mi líbilo. Pak jsme to zkusili adaptovat do našeho projektu. Tak to bylo i v případě barvy a typu tašek. Vybrali jsme velmi elegantní model střešní tašky BRAMAC Tegalit, která má díky speciální technologii STAR dokonale rovný a hladký povrch. Ještě více to vyniká v celé ploše krytiny, která působí naprosto geniálně.

Byl dosavadní průběh výstavby hladký, nebo je něco, co vás zaskočilo?

Snad jako každého, kdo dal přednost stavbě domu před jeho pořízením na klíč, mne překvapilo, kolik se toho musí udělat. Já mám výhodu, že přítel mé mamky má stavební firmu a ten to má pevně v malíku. Takže ­­bych řekla, že to je hladký proces.

Máte už nyní představu, v jakém stylu byste chtěla vybavit interiér?

Ano, už mám představu, něco je vybrané, něco už je objednané…už ten dům skládám. Mám ráda hodně prostoru a ráda bych, aby všechny věci v domě měly své dané místo. Takže to bude asi ve stylu něčeho modernějšího, ale musí to působit klidně a domácky. Nic přehnaného. Mám něco v hlavě, ale uvidíme, jaká bude nakonec realizace. 

Máte nějaké oblíbené barvy nebo materiály?

To je těžké říct, nejsem typ člověka, který řeší co je in…Já se inspiruji tím, co jsem potkala při cestování za sportem, co bylo pohodlné, útulné. Jdu na to spíš pocitem, někdy máte skvělý pocit z dřevěné židle a za dva roky z kovové.

Máte nějaký oblíbený kus nábytku, bez kterého se v novém domě neobejdete?

Postel, protože ráda spím. (úsměv)

Dům Martiny Sáblíkové
Autor: Bramac

Patříte mezi lidi, svůj domov rádi zateplují, ať už dekoracemi, fotkami?

Určitě, myslím že jsem typ rodinného člověka, takže mám všude po bytě různé fotky a dekorace od rodiny, kamarádů či známých.

Pro mnoho rodin je středobodem domácnosti kuchyň. Je tomu tak i u vás doma?

Určitě je to místo setkávání, pokud je spojené s jídelnou a velkým stolem. Ta moje kuchyně bude krásná, víc k tomu zatím neprozradím…

Kdy plánujete, že se do svého nového domu nastěhujete?

To se uvidí podle toho, jak se bude vše stíhat. Jakmile se mi v listopadu rozjede sezóna, tak se nezastavím až do konce března. Takže přes zimu se rozhodně stěhovat nebudu, když to stihneme vše do začátku sezóny, tak už mohu být na Vánoce v novém.

Co vás v nejbližší době čeká?

Teď trávím téměř všechny dny přípravou na zimní sezónu v Itálii, jezdíme na kole, posilujeme… V listopadu mi začínají závody, tak musím být připravená.

Fotogalerie
5 fotografií