Romeo a Julie (1968)

Romeo a Julie
Autor: Profimedia.cz

O čem to je: To ví každý, láska dvou mladičkých lidí bojuje proti dvěma znepřáteleným rodům.

Scéna: Julie na balkoně, Romeo pod ním a Shakespearovy verše…

Za kolik to pořídíte: Cca 12 000 Kč (prodloužený víkend v Benátkách a Veroně – autobusem, 3 noci + vstupné do Juliina domu 5 eur na osobu).

Levnější varianta: Zdarma (jakýkoliv balkon, který máte v dosahu).

Duch (1990)

Duch
Autor: Profimedia.cz

O čem to je: Sam (Patrick Swayze) je na začátku fi lmu zavražděn a po celou dobu ho na Zemi drží v podobě ducha jeho láska k Molly (Demi Moore).

Scéna: Keramička Molly točí na kruhu vázu, Sam k ní zezadu přijde a jejich ruce se v hlíně propletou…

Za kolik to pořídíte: 3200 Kč (kurz keramiky pro 2 osoby)

Levnější varianta: Naplánujte si jakoukoli společnou činnost, v těchto dnech třeba stavbu sněhuláka.

Pretty Women (1990)

Pretty Woman
Autor: Profimedia.cz

O čem to je: Popelka v současném americkém hávu.

Scéna: Edward Lewis (Richard Gere) přijede v bílé limuzíně a s kyticí růží v zubech šplhá ke své Vivien po požárním žebříku.

Za kolik to pořídíte: cca 2600 Kč (pronájem dlouhé limuzíny s řidičem na 1 hodinu od 2000 Kč + hezká kytka rudých růží).

Levnější varianta: 100 Kč (MHD nebo lokálka a jedna růže).

Samotář s Seattlu (1993)

Samotář v Seattlu
Autor: Profimedia.cz

O čem to je: Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší také Annie (Meg Ryan), kterou Sam zaujme.

Scéna: Noční setkání na vyhlídkové terase Empire State Building (i když se do poslední chvíle zdá, že se minou).

Za kolik to pořídíte: Cca 20 000 Kč – let do New Yorku pro dva (při brouzdání internetem se letenka dá pořídit od cca 6000 Kč) + vstupné na vyhlídku ESB 8 USD (160 Kč).

Levnější varianta: Pár desítek korun – stačí vzít svou lásku na nejbližší otevřenou věž ve vašem městě nebo na nějakou blízkou rozhlednu apod.

Titanic (1997)

Titanic
Autor: Profimedia.cz

O čem to je: Bohatá a rozmazlená slečinka, cestující v první třídě zaoceánského parníku, se bezhlavě zamiluje do chudáka z podpalubí. Odmítne bohatého ženicha a těší se, až s odrancem začne v New Yorku nový život. Průšvih je, že loď, na které se plaví, se jmenuje Titanic.

Scéna: Leonardo DiCaprio a Kate Winslet na přídi zaoceánského parníku.

Za kolik to pořídíte: Cca 40 000 Kč (plus doprava do přístavu; cena zahrnuje nejlevnější kabinu pro dva na týden na luxusní lodi, která se plaví po Středomoří. Pro jistotu se přeptejte, jestli kapitán není Ital).

Levnější varianta: Max. 200 Kč (parník na Vltavě, pramice na rybníku apod.)

Notting Hill (1999)

Notting Hill
Autor: Profimedia.cz

O čem to je: Do obyčejného knihkupce Williama (Hugh Grant) se zamiluje filmová hvězda Anna Scott v podání Julie Roberts.

Scéna: Na tiskové konferenci těsně před odjezdem hvězdy do Ameriky se William vydává za novináře z časopisu Kůň a pes a dostane šanci se jí zeptat, zda by přece jen nechtěla zůstat. Anna oznámí, že v Británii zůstává „na neurčito“.

Za kolik to pořídíte: Cca 6000 Kč (svolání tiskové konference do Londýna by bylo dost drahé, zkuste raději závěrečnou scénu z lavičky – dvě nejlevnější zpáteční letenky do Londýna + lístky na metro, lavička v parku zdarma).

Levnější varianta: Zdarma. Jakákoli lavička, ale pořádně se oblečte!

Láska nebeská (2003)

Láska nebeská
Autor: Profimedia.cz

O čem to je: O lásce všude kolem nás.

Scéna: Mark (Andrew Lincoln) je tajně zamilovaný do novomanželky (Keira Knightley) svého nejlepšího přítele. Na Štědrý večer zazvoní u nich doma a své city jí sdělí s pomocí nápisů na cedulích, které jí postupně ukazuje.

Za kolik to pořídíte: 5 Kč (5 čtvrtek papíru).

Levnější varianta: Neexistuje.