Děje se tak na pozadí dvouletého turné, na něž oba muzikanti vyjeli, když v roce 2008 získali Oscara za píseň Falling Slowly z filmové romance Once. Černobílý snímek mimo jiné zachycuje štěstí irského muzikanta a jeho české hudební a dříve i životní partnerky ze zisku prestižní filmové ceny.

Film diváky seznamuje i s tím, jak se dvojice potkala, když Hansard bydlel u Irglových. Film zachycuje lásku i konflikty ústřední dvojice, která je neustále vystavena velké pozornosti fanoušků.

"Žijeme skvělý život, ne?" říká v jednu chvíli Hansard své o 18 let mladší partnerce. "S touhle holkou je všechno snadné, věci se prostě dějí," směje se jejich manažer.

V jedné scéně filmu se například Irglová s Hansardem svléknou a rozeběhnou se nazí do moře. S postupem času ale přibývají partnerské problémy a vzniká krize.

Jedna z klíčových scén dokumentu se odehrává na zahrádce kavárny na náměstí v Telči. Po krátké výměně názorů z ní Irglová odejde. Krátce poté se divák dozví, že vztah dvojice skončil... Dokument je dílem Nicka Augusta-Perny, Chrise Dapkinse a Carla Mirabella-Davise.

Fotogalerie
2 fotografie