Vica se narodila na Slovensku, ale národností je Maďarka stejně jako její rodiče. Táta je z půlky Slovák. Herectví ji začalo přitahovat už na základní škole. Recitovala a vystupovala i v ochotnickém divadle, kde režírovala její máma. Ve dvaceti se ale rozhodla svůj život úplně změnit. Odešla do Bratislavy a přihlásila se na policejní akademii.

„Strašně mě lákalo to prostředí. Chtěla jsem bojovat za spravedlnost. Dostala jsem se mezi dvacet nejlepších, ale nakonec brali jenom čtrnáct. V posledním kole byly psychologické testy, a ty jsem zřejmě zvládla hůř než ti, co postoupili,“ vzpomíná Kerekes. K policii ji nevzali. „Co teď?“ říkala si. Vzpomněla si na svoje divadelní úspěchy a přihlásila se na Vysokou školu muzických umění, kde uspěla.

Za nahotu příplatek nechce

„Vždycky jsem chtěla hrát v Čechách. Vyrůstala jsem na československých fi lmech a Muži v naději je tady můj třetí fi lm,“ usmívá se Kerekes, která po dokončení školy hrála převážně v maďarských a slovenských produkcích. První fi lmovou zkušenost u nás získala ve fi lmu Nestyda, potom si zahrála hlavní roli v pohádce Dešťová víla. Chudá Květuška, které propůjčila svoji tvář, je jedna z mála postav, kde se Kerekes nesvléká. Pro svůj svůdný pohled, bujné poprsí a vzrušující postavu bývá režiséry totiž často obsazovaná do rolí sexuchtivých žen, které se neostýchají využít všechny svoje ženské zbraně. Kerekes ale vždycky záleží na tom, aby byla do fi lmu obsazována hlavně kvůli hereckým kvalitám. „Na jednom castingu bylo podmínkou naučit se texty a přinést si pěkné spodní prádlo. Odmítla jsem tam jít, protože mě rozčílilo, že je někdo zvědavý jenom na to, jak vypadám.“ Přesto však, když je nahota v souladu s postavou, nemá s ní žádný problém a bere ji jako profesionálka. „Ještě od nikoho jsem nechtěla více peněz za to, že se odhalím. Tělo s duší je propojené a nedá se odpojit, takže pokud dostanu nabídku a role se mi líbí, tak ji přijmu, ať už se tam ta postava svléká, nebo ne.“

Fotogalerie
3 fotografie

Manžel si jí vůbec nevšímal

Přestože má Kerekes čím dál více nabídek v Česku, momentálně tu točí dva fi lmy, tak jejím domovem je maďarská Budapešť, kde žije se svým manželem fotografem. Je to z půlky Rus a z půlky Maďar. Brali se letos v únoru po šestileté známosti. Na otázku, jak se potkali a kdo koho svedl, se půvabná herečka zasní, olízne si svoje smyslné rty a povídá: „Manžela jsem svedla, protože mě strašně štvalo, že si mě nevšímá. Setkali jsme se při jednom focení. Bral mě jako objekt a vůbec se na mě nekoukal jako na ženu. Na módní přehlídce, která následovala, jsem zapojila všechny svoje ženské zbraně a večer už mi volal,“ vzpomíná Kerekes.

Na časté erotické scény manžel nežárlí. Ba naopak. Je hrdý, že má doma krasavici, kterou obdivuje čím dál více mužů, což má i své výhody. „Díky tomu je ke mně pozornější, protože se bojí, že by mě třeba mohl ztratit.“ Utvrdit vztah dítětem ale zatím neplánují. „S manželem chceme hodně cestovat a místo dětí jsme si zatím společně pořídili dvě kočičky.“

Chce dobýt Evropu

A co plánuje půvabná Vica do budoucna? „Já se ještě párkrát ve fi lmu svléknu a pak už nikdo nebude na mé tělo zvědavý, takže si bude všímat hlavně mého herectví,“ žertuje Kerekes. Jejím vysněným cílem je svým umem dobýt Evropu.