Charismatický Götz George

George se narodil 23. července 1938 v Berlíně jako syn slavného hereckého páru Berty Drews a Heinricha George. "Můj otec byl významná postava německého filmu a divadla. Bohužel zemřel, když mi bylo šest, a tak ho znám spíš z vyprávění matky a z filmů. Divadlo jsem si poprvé zahrál v jedenácti a od té doby jsem měl dojem, že bych se chtěl stát hercem. Jenže matka se snažila prosazovat otcův názor. Když žil, tak říkal: Nepřeji si, aby moji synové dělali to co já! Dám jim klidně peníze, ať jsou z nich architekti, malíři, muzikanti, cokoli, ale v žádném případě herci! Jeden v rodině bohatě stačí," svěřil se George německým médiím.

Proslavil ho Schimanski

Nakonec si George stejně prosadil svou. Před kamerou se poprvé objevil v patnácti letech. Zahrál si po boku populární Romy Schneider ve filmu Šeříky až bílé pokvetou. V šedesátých letech se pak objevil v oblíbených mayovkách. "Za mayovky se nestydím. Bylo to dobrodružství, bylo mi pětadvacet a poprvé jsem vydělal slušnější peníze," řekl o svém účinkování.

Ve filmech o Vinnetouovi hrál statečné muže, ale největší popularitu mu přinesla až role komisaře Schimanského, kterou nejdříve odmítl. "Původní Schimanski měl sice pocházet z Duisburgu, ale měl být vrchním komisařem s kravatou. Jenže já Duisburg trochu znám, v nažehleném obleku by tam toho nikdo moc nenavyšetřoval. Příběh se mi tudíž zdál vycucaný z prstu. Ale pak jsem šel jednou kolem army shopu a uviděl ve výloze béžový parker. To bylo to pravé pro Schimanského!"

V Německu se seriál rázem stal nejsledovanějším. Jenže čím víc dílů seriálu bylo natočeno, tím víc vznikaly neshody mezi hercem a producenty. Götz se začal chovat jako primadona a vyčítal producentům nudné scénáře. "Sláva Götzovi stoupla do hlavy, je čím dál arogantnější a ješitnější," nechal se slyšet německý tisk. Seriál tak skončil.

Fotogalerie
4 fotografie

Po srážce s člunem mu hrozila amputace nohy

V roce 1996 se v Sardinii stal Götzovi vážný úraz. Když plaval v moři kus od břehu srazil jej motorový člun. "Ponořil jsem se, ale přišel náraz a pak už si pamatuji jen bolest. Snažil jsem se dostat k hladině a nadechnout se," vzpomínal na nepříjemný zážitek. Ve člunu seděl pár německých turistů. Götz byl s potrhaným svalstvem a rozdrcenou holenní kostí dopraven do Berlína a operován. Hrozila mu amputace levé nohy. Na německé manžele, kteří řídili člun nakonec podal žalobu a chtěl milionové odškodné. Po čtyřech letech soud vyhrál.

Po prodělaném zranění se mu už herecky nedařilo. Seriál Místo činu měl malou sledovanost a ani v osobním životě se nevedlo. Po třinácti letech ho opustila přítelkyně Gabriele Pauler, když si našla o deset let mladšího muže. Na veřejnosti od té doby nemluvil, a když už - pokaždé urážel své fanoušky. "Je zkrátka moc upřímný, říká, co má na jazyku," postavila se za něj v TV show jeho dcera z prvního manželství, sedmatřicetiletá Tanja. Společně s jeho poslední přítelkyní Marikou ho podpořila i při premiéře filmu Nic než pravda, kde si Götz zahrál doktora Mengeleho.

Sladký blonďák Terence Hill

Terence Hill se narodil 29. března 1939 v italských Benátkách. Několik let strávil v Lommatzch u Drážďan a později se odstěhoval do Říma. Terence závodně plaval a dokonce s týmem Lazio vybojoval bronzovou medaili. Zajímavostí bylo, že se při tréninku se potkal se svým budoucím hereckým kolegou Budem Spencerem.

Ve 12 letech získal svou první filmovou roli v dobrodružném filmu Vacanze col gangster, následovaly další filmy a mladý Terence, který byl tehdy známý ještě pod jménem Mario Girotti, se pomalu stával žádaným hercem. později si střihnul hlavní role ve filmech Lazzarella nebo Leopard, kde mu stáli po boku Claudie Cardinal a Alaina Delon.

Zemřel mu syn při autonehodě

V polovině 60. let podepsal smlouvu v Německu a natočil celkem čtyři mayovky: Vinnetou, Rudý gentleman, Mezi Supy, Petrolejový princ a Old Surehand. Později se vrátil zpět do Itálie, kde začal natáčet tzv. spaghetti-westerny. V roce 1967 si po boku Buda Spencera zahrál hlavní roli ve westernu Bůh odpouští, já ne. Tehdy také začal používat pseudonym Terence Hill. "Dostal jsem list s dvaceti jmény a během 24 hodin jsem si musel jedno z nich vybrat. Rozhodl jsem se pro Terence Hill, protože jméno se mi líbilo a má stejné iniciály jako jméno mé matky."

Po velkém úspěchu spolu s Budem Spencerem natočili dalších sedmnáct snímků např. Trumfové eso, Dva výtečníci, Sudá a lichá nebo Pravá a levá ruka ďábla. Ve svém volném čase jezdí rád na motorce, čte, lyžuje a poslouchá klasickou hudbu. Z manželství s Lori Hillovou má syna Jesse, který se narodil v roce 1969 v Římě. V roce 1973 adoptovali druhého syna Rosse, který bohužel tragicky zahynul v roce 1990 při autonehodě.