Americká herečka byla "oceněna" za nejhorší ženský herecký výkon ve filmu All About Steve (Všechno o Steveovi). Den poté Bullocková získala Oscara za hlavní roli ve filmu The Blind Side (Slabé místo). Stala se tak první herečkou, které se něco podobného povedlo.

Originální Zlatá malina je ceněným sběratelským kouskem

Laureáti Zlaté maliny obdrží vždy kopii. Cena v podobě filmového pásu s malinou je jen nastříkána zlatou barvou a stojí sotva pět dolarů (kolem 90 korun). Bullocková prý ale omylem dostala 30 let starý originál, který je ceněným sběratelským kouskem a jehož cena je odhadována na tisíce dolarů.

"Jsme připraveni k bezprecedentnímu kroku: Požádat vítězku, aby Zlatou malinu vrátila," řekl spoluzakladatel filmových anticen John Wilson. Bullocková podle něj po zisku Zlaté maliny ve spěchu odešla s originálním prototypem, který bývá od 80. let vystaven na slavnostním ceremoniálu. Informaci přinesl britský deník The Daily Telegraph.

Cenu má Sandra přibalit do kufru svého manžela

Wilson uvedl, že herečku zatím osobně nepožádal o vrácení ceny. Respektuje prý, že se nyní musí potýkat s osobními problémy poté, co se rozešla se svým manželem Jesse Jamesem, který přiznal nemanželské dítě.

Bullockové prý zároveň dal svolení, aby Zlatou malinu klidně přibalila manželovi do kufru. "Je to úžasná bytost a rmoutí mě, že někdo tak dobrosrdečný, jako je ona, tím musí procházet," poznamenal Wilson.

Bullocková si jako jedna z mála hereček pro Zlatou malinu osobně přišla. Poté, co získala také Oscara, žertovala, že "se to hezky vyrovnalo".

Fotogalerie
5 fotografií