Ptáte se, při čem se nejvíce hubne? Není potřeba zvedat těžké činky do úmoru, nebo dělat složitá cvičení, dokonce byste se neměli ani hodně zadýchat. Nejlépe se totiž hubne v tzv. aerobním pásmu tepové frekvence, které představuje přibližně 60–70 % vaší maximální tepovky. Jestliže nepoužíváte měřič tepové frekvence, odhadnete aerobní pásmo podle toho, že jste si schopni během aktivity povídat. Pokud běžíte a sotva popadáte dech, nebude to pro vaše hubnutí tak přínosné, jako když se budete věnovat rychlé chůzi, při které ještě zvládnete mluvit. Zároveň však nesmíte zvolit příliš nízkou intenzitu pohybu.

Skvělým pohybem, při kterém se hubne a navíc protáhnete a posílíte celé tělo, je nordic walking. Chůze s holemi se hodí pro všechny věkové kategorie, protože hole pomáhají se správným držením těla. Při nordic walkingu zapojíte kromě nohou také ruce, záda a celý trup, proto při něm budete spalovat ještě lépe než klasickou chůzí.

Optimální tepovou frekvenci pro hubnutí si kromě svižné chůze můžete udržet i při jízdě na kole. Zároveň se dostanete na čerstvý vzduch, což je pro sportování vždy příjemnější varianta. Nezapomínejte však na to, že pro spalování tuků se v aerobní tepové frekvenci musíte udržet alespoň 30-40 minut.