Alkoholický nápoj Metaxa pochází z Řecka a nejčastěji se podává chlazená a čistá. Díky speciální kombinaci brandy, vína a koření tak nejlépe vynikne její chuť. Lze ji podávat i na ledu. Pokud už se míchá, tak se k ní výborně hodí třeba tonik a pomeranč. Smícháním těchto ingrediencí vznikne koktejl zvaný Suntonic. Známé je ještě Greek Mojito, nebo-li Řecké Mojito nebo Metaxa Fresh, kdy se Metaxa míchá s čerstvě vymačkaným pomerančovým džusem.

Spyros Metaxas v roce 1888 poprvé připravil řeckou pálenku zvanou Metaxa. A jak se vyrábí? Vinné hrozny se destilují a nejméně pět let zrají v pryskyřičných dubových sudech. Podle délky zrání se pak Metaxa označuje různými počty hvězdiček. Po zrání přichází na řadu míchání s archivními ročníky muškátových vín. Nakonec následuje nejvíce utajená část výroby, a to přimíchání směsi koření a růžových okvětních lístků. Metaxa obsahuje zhruba 38 procent alkoholu.