Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Victoria Beckham slaví 50: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

17. dubna 2024 | 05:00

Ač tomu tak nebylo vždy, Victoria Beckham si vydobyla titul královny stylu. Z Posh Spice neukotvené v módě se stala uznávaná módní persona a designérka vytříbených kolekcí s nálepkou luxusu. I přes její módní osobitost lze do vaší skříně vtisknout její styl, který z vás udělá módní ikonu i vysokou gazelu. Stejně jako z Victorie!

Victoria Beckham, patřící do svaté pětice Spice Girls, válcovala v 90. letech minulého století hitparády. Její hudební éra byla doprovázena přezdívkou Posh Spice, která odrážela její nóbl styl, jak napovídá samotný překlad.

Módní evoluce

Sestával z elegantních modelů, které však byly doplněny jistou dávkou erotična. Řeč je o kalhotových či sukňových kostýmcích, kdy se zpod sak zapnutých na jeden knoflíček draly smyslné podprsenky. Při vystoupeních nebyly výjimkou blyštivé či kožené overaly ani minisukně v kombinaci s horním dílem bikin. Její styl tak zrcadlil Y2K módu z přelomu tisíciletí, ve kterém kralovaly trendy jako krátké sukně či útlé topy odhalující tělo v kontrastu s elegantním minimalismem v podobě jednoduchých šatů, které Victoria taktéž s oblibou nosila.

Postupem času vykrystalizovala další tvář půvabné Victorie, která našla zalíbení v superkrátkých vlasových střizích s ostře střiženou ofinkou, ale i v ultra upnutých modelech, korzetech a latexu příliš tlačících na pilu sexy stylu.

Od založení své značky v roce 2008 postupně více apelovala na sofistikovanou eleganci a současně se tak stala přirozenou identitou svého brandu. Její šatník je tedy všestranný, ženský, nositelný, směsí klasického britského luxusu opřeného o moderní střihy a širokou škálu barev. Které konkrétní atributy ale tvoří vytříbený styl této módní persony a které zároveň prodlužují její postavu dosahující 163 cm?

#1 Blůzka či košile s véčkovým výstřihem + kalhoty s maxi nohavicemi  

Největší esem v rukávu v prodloužení siluety jsou bezesporu kalhoty s vysokým pasem. Ať už se jedná o palazzo střih, tedy sofistikované široké kalhoty s převážně předními puky, manšestrové kalhoty do zvonu, či flare jeans (staré známé džínové zvonáče, pozn. red.), vždy dosahují maximální délky až na zem, takzvaně přes boty, kdy svojí prodlouženou délkou přirozeně také prodlouží siluetu. Navíc si dopomáhá blůzkami a košilemi, jež mají navíc véčkový výstřih, které zastrkává do spodního dílu. To vše hraje roli v prodlužující iluzi.

#2 Všestranná sukně

Nejen vysoký pas kalhot, ale také sukní hraje do karet v centimetrech navíc. Zejména v pouzdrových sukních i střizích do mírného áčka najdete zalíbení, stejně jako Victoria. Vypadají totiž stylově za každých okolností, a jsou tak všestranným pomocníkem k dotažení sofistikovaného stylu. Pokud se chcete nechat unést na vlně netradičního vzhledu, inspirujte se modelem založeným na skládané midi sukni, kterou naše dnešní hrdinka zkombinovala s rolákem, na nějž navrstvila volnou blůzku. Jak svěží, jak cool!

#3 Delikátní zacházení s barvami

Nikdo nezachází tak brilantně s barevnou paletou jako dnešní oslavenkyně. I ze zdánlivě neslučitelného mixu vytvoří oku libou podívanou. Nebojí se zkombinovat elegantní široké kalhoty v pomerančové barvě s nebesky modrou košilí a navrstveným kabátem v příjemném vanilkovém odstínu. Dobře fungujícím barevným kombem je i výrazná provokativní červená s tajuplnou fialovou nebo olivové tóny pospolu s delikátní purpurovou.

#4 V hlavní roli ramena  

Victoria ve svém stylu mísí i pánské prvky, především saka a bundičky s výraznými ramenními vycpávkami, které spolu s již zmíněnými širokými kalhotami a jasně definovaným pasem vytvoří žádoucí ženskou siluetu přesýpacích hodin. Sako s výraznými rameny, v lehce oversize střihu a prodloužené délce je navíc absolutní hvězdou každé skříně, a patří tak mezi základní módní stavební kameny.

Tip na video: Jak vynést sako na štíhlé i plné postavě? To se dozvíte v pořadu Souboj velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

#5 Asymetrický střih šatů

Pokud chcete svoji postavu prodloužit, dalším stylistickým trikem jsou i asymetrické střihy. Tedy šikmo střižené, které dodávají looku jistou dramatičnost. Victoria hravou asymetrii většinou vynáší na šatech s působivým řasením v jednolité barvě, které vždy ozvláštní jinak barevnými podpatky.

#6 Na detailech záleží

A rada na závěr? Na detailech vždycky záleží! Styl bývalé Posh Spice podtrhují velké černé sluneční brýle, již zmíněné důmyslné vrstvení, boty na opravdu vysokém podpatku, baví nás ale i síťované punčošky v otevřených sandálkách na podpatku, které vyčnívají z exkluzivních pudrových šatů v midi délce. Aneb jak malý prvek změní náladu celého looku!

Stylový outfit inspirovaný Victorií Beckham vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na top 30 looků Victorie Beckham se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová