Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vaří líp než ženy! Kteří šéfkuchaři ovládli českou gastro scénu?

  • Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář.
    16. března 2024 | 06:00

    Znáte slavné milovníky jídla, kteří se rozhodli zasvětit mu své životy? Tito pánové se řadí mezi nejlepší šéfkuchaře u nás.

    Pokud i vy patříte k milovnicím dobrého jídla, věříme, že jste alespoň pár z následujících zvučných jmen již zaznamenala a možná od nich i něco ochutnala. A pokud ne, pojďte se seznámit, ať víte, kam příště vyrazit za nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

  • Zdeněk Pohlreich (66)

    Kata českých kuchyní jistě znáte z oblíbených pořadů Ano, šéfe!, Na nože!, Šéf na grilu či Pohlreichův souboj restaurací a mnoha dalších. Kromě toho si v roce 2011 založil vlastní knižní nakladatelství Sevruga, skrze něž vydal několik kuchařek i biografií. Také je majitelem několika podniků, vede kuchařské kurzy a v jednom díle populárního seriálu Simpsonovi nadaboval slavného šéfkuchaře.

  • Radek Kašpárek (42)

    Kuchaře z Ostravy, který moderoval pořady Co bude dnes k večeři?, Kašpárku, vař!, znáte především díky kuchařské televizní soutěži MasterChef, ve které se ujal místa jednoho z porotců. Kromě toho je od roku 2014 šéfkuchařem a jedním z majitelů restaurace Field. Ta o rok později dostala slavnou michelinskou hvězdu, kterou Radek dokázal dvakrát obhájit.

  • Jan Punčochář (44)

    Tento český šéfkuchař prošel řadou luxusních podniků a v roce 2016 zvítězil v anketě Zlatý kuchař roku za rok 2015. V roce 2019 si otevřel vlastní restauraci U Matěje, která se specializuje na českou kuchyni. A od téhož roku ho znáte v roli porotce kulinářské televizní soutěže MasterChef.

  • Mirek Kalina (48)

    Vede populární kurzy vaření a má vlastní restaurace Kalina Anežka a Kalina Kampa. I tento sympatický šéfkuchař si střihl roli porotce ve zmíněné kuchařské soutěži, a právě díky té ho zajisté také znáte. I on během své praxe prošel řadou luxusních podniků, takže může svým hostům nabídnout jen to nejlepší.

  • Marek Raditsch (48)

    I tohoto sympaťáka znáte z televizních obrazovek díky oblíbené soutěži, ale vybavíte si ho i coby moderátora dalšího pořadu o vaření Vše o vaření, kde byl jedním z lektorů. Přihlásit se k němu můžete na kulinářské kurzy nebo ochutnat jeho dobroty v některé z restaurací Kampa Group, kde působí.

  • Marek Fichtner (49)

    Získal titul Zlatý kuchař roku 2022, i on byl porotcem ve zmíněné kuchařské soutěži, a i pod jeho odborným vedením si můžete užít kurzy vaření. Působí jako šéfkuchař v restauracích Červený Jelen a Trezor Špork, kam můžete přijít na vlastní kůži vyzkoušet, jak dobře vaří.

  • Přemek Forejt (36)

    Šéfkuchař, který se propůjčil i ke spolupráci pro jeden fastfood řetězec, je také partnerem zpěvačky a herečky Evy Burešové. Jeho pokrmy můžete ochutnat v olomoucké restauraci Entrée. A znáte ho taktéž z televizních obrazovek jakožto porotce oné kulinářské soutěže.

    Podívejte se na nedávný rozhovor s Přemkem Forejtem: 

    Video se připravuje ...
    Teď se věnuju rodině, říká Přemek Forejt • VIDEO: Luboš Procházka, Lukáš Červený

Autor: Lucija Veselá
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd
Diskuse ke článku
.