Věřte tomu, nebo ne, ale je to už neskutečných dvanáct let, co si ve Westminsterském opatství řekli pod drobnohledem snad celého světa své „ano“ princ William a jeho snoubenka, půvabná Kate Middletonová, která se dnes pyšní titulem princezny z Walesu. Královská svatba se konala 29. dubna 2011, poté, co spolu výše zmiňovaná dvojice dlouhých osm let randila (byť si prošli i krizí a rozchodem „nanečisto“). Následník trůnu se svou paní každopádně své výročí připomněli o víkendu skrze sociální síť způsobem, co dojímá.

Sdíleli totiž zajímavou fotografii, která je zachycuje na kolech při projížďce v Norfolku - snímek, jenž by měl být podle zahraničních médií pořízený v loňském roce, se objevil jak na oficiálním twitterovém, tak i instagramovém účtu s jednoduchým popiskem „12 let“, doplněným všeříkajícím emotikonem v tvaru srdce. Momentku, z níž přímo sálalo jejich zaláskování, ohodnotil srdíčkem i Katein mladší bratr James Middleton (36). Vypadalo to zkrátka jako velká a ničím nerušená romantika.

Jenže opak je pravdou. Kate a William totiž patří mezi velmi aktivní páry - a místo držení se za ruce a mlsání čokolády své výročí strávili ve čtvrtek a pátek v národním parku Brecon Beacons ve Walesu s dobrovolnými záchranáři horské služby, která letos slaví šedesát let od založení.

I známí manželé se zapojili do jejich cvičení, zkusili si nácvik ošetření a transportu zraněného či slaňování z útesu. Neodpustili si ale ani nějaké to zahřešení - po fyzicky náročném výkonu si společně se zdravotníky dopřáli docela obyčejnou pizzu ze stánku...

Fotogalerie
80 fotografií