Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Máma se 7 dětmi porodila paterčata: Jedno z nich bohužel zemřelo

Autor: štt - 
19. února 2023
12:32

Minulý týden polskými médii proletěla radostná zpráva o matce, která porodila paterčata. Přestože sourozenci na svět přišli předčasně, lékaři rodinu ubezpečovali, že všechna miminka jsou zdravá. Po pár dnech však jeden z chlapečků zemřel.

Reportérům z televize TVN24 to potvrdila mluvčí krakovské fakultní nemocnice. Rodina později zveřejnila zprávu, v níž mimo jiné uvedla: „Smrt našeho nejmladšího syna nás hluboce zasáhla. Henry James se dožil pouhých třech dnů“.

Přestože Clarkovi nyní cítí hluboký smutek, těší se, až se budou moct naplno věnovat svým jedenácti dětem. Doma na ně totiž čeká dalších sedm potomků. Dále žádají novináře, aby je nyní nezahlcovali dotazy. Ujistili je, že o datu pohřbu budou informováni.

Miminko se spolu se svými sourozenci narodilo v neděli 12. února. Kvůli náročnosti porodu musely děti přijít na svět císařským řezem. Příčina smrti novorozeněte nebyla dosud zveřejněna. Dle statistik je šance na narození paterčat jedna ku padesáti dvěma milionům.

Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose a Arianna Daisy vážili při narození mezi 710 a 1400 gramy. Každý z nich měřil přibližně 40 centimetrů. Otec pochází z Velké Británie, proto mají všichni potomci anglická jména.

Video  Sex po porodu: Některé ženy zažijí poprvé vaginální orgamus  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi