Ve čtvrtek měl být viděn v centru Frýdku, v pátek u Bruzovic kousek od Havířova. Spolumajitelky Džejka Alžběta Vrublová a Erika Drkošová, které ho trénují, už s dobrovolníky vylepily desítky plakátů od Ostravy, Havířov až Frýdek-Místek a jsou od rána do večera v ulicích.

„Byl jsi to ty Džejku? Byly jsme takový kousíček od tebe. Nemůžu tomu uvěřit, že jsme tě měly pod nosem. Pak padla tma a konec jeho stop. Jsme nesmírně dojaté, kolik lidí nás podporuje a pomáhá nám,“ uvedly ve čtvrtek večer svorně obě ženy.

Je přátelský

Ztracený pejsek je plemene Flat coated retrívr a je přátelské povahy. Jeho majitelky zároveň prosí, aby lidé dále nekontaktovali média a policii, jsou se všemi v kontaktu. Ideální je volat přímo na číslo 731 505 878. 

„Pokud to bude jen trochu možné, pokuste se psa, který odpovídá popisu Džejka, vyfotit a fotku nám poslat,“ doplnily. I na sociálních sítích funguje skupina pro veškeré aktuální informace.

Pes léčitel

Džejk chodí k nemocným dětem do sanatoria v Klimkovicích. Canisterapeutičtí psi, kteří musí nejdříve složit zkoušky, pomáhají v léčebnách, domovech pro seniory, v dětských domovech a podobně. Umí rozptýlit lidi trpící psychickými poruchami, depresí nebo opuštěností. Fyzicky postiženým zase umožní procvičování některých částí těla.

Přijeli až z Prahy

V pátek dorazili pátračům na pomoc přátelé až z Prahy a taky firma BestHunting CZ z Libavy s termovizní nebo kamarád Vojta z Bolatic s termovizí. „Pomáhá firma Frankospol a další a další úžasní lidé. Všechny je nelze vyjmenovat. Jejich podpora je neuvěřitelná, stejně jako je silná podpora z médií, která dělají úplné maximum ve svých možnostech,“ poděkovaly Vrublová a Drkošová.

VIDEO: Maxík a jeho psí kamarád ještě při procházce pokračují v secvičování.

Video
Video se připravuje ...

9. 11. 2022: Maxík a jeho psí kamarád ještě při procházce pokračují v secvičování, od prosince už spolu budou trvale. • VIDEO Archiv Moslerových, Pomáháme psím srdcem

Fotogalerie
8 fotografií