Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šťastný konec několikadenního pátrání: Zaběhnutý pejsek Frank se našel!

Autor: rc - 
2. února 2023
07:13

Několik dní trvalo pátrání po roztomilém huskym Frankovi v Krkonoších. Frank se zaběhl v neděli 29. ledna v Dolních Mísečkách. Po devítiměsíčním štěněti pátrala nejen jeho panička Markéta, ale také desítky dobrovolníků a celé Česko se zatajeným dechem čekalo, jak pátrání dopadne. Ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách se Markéta podělila o šťastnou zprávu. Frank se našel!

Dny hrůzy prožila panička Markéta, která se svou kamarádkou Luckou vyrazila koncem ledna do Krkonoš. Výlet neskončil šťastně. V neděli 29. ledna se kamarádky vypravily z Dolních Míseček na Vrbatovku. Spolu s nimi tam byl i Marketin pejsek Frank. „Projel kolem něj rychle lyžař a on se vyděsil a utekl do lesa,“ uvedla na instagramu Markéta. Franka hned začaly hledat, ale marně.

Pátrali i dobrovolníci

Markéta se proto obrátila s prosbou na celou veřejnost. Netrvalo dlouho a zpráva o ztraceném štěňátku se začala šířit po sociálních sítích a do pátrání se zapojila celá řada dobrovolníků. Pátrání ale značně komplikovalo zhoršující se počasí. Teploty v noci klesaly hluboko pod nulu, a navíc do Krkonoš přišlo silné sněžení. Přesto, když to bylo možné, pátrači hledali až do ranních hodin.

Dlouhé dny pátrání

Markéta průběžně informovala na sociální síti, kde by se měl přibližně pejsek pohybovat. „Největší úspěch na odchyt nám všude radí – háravka. Předpokládám, že pátrání bude úspěšné, až ho naučíme na stanoviště, kde jsem já, psi co zná, háravky a jídlo,“ uvedla Markéta v jednom z příspěvků. „Teď je potřeba aby se k nim naučil chodit na určitá místa - zatim se nikam nevrací tak pravidelně, o čem víme, aby se dal odchytit. Prosím nehledejme, dejme mu čas, jestli jste v okolí v rámci vlastních plánů, koukejte kolem sebe," napsala vystrašená majitelka. 

Šťastný konec

Nakonec se zadařilo. V brzkých ranních hodinách ve čtvrtek Markéta na instagramu oznámila, že má Franka konečně doma. „Franka mi prokrmovali na Vrbatce, kam se vracel. S Luckou z chaty jsme byly ve spojení. Dnes o půlnoci přišla sms, že ho viděla a utekl. Zkontatkovali jsme HZS, já se do pěti minut připravila a vyrazili jsme z Míseček směr Vrbatovka,“ popsala začátek akce se šťastným koncem. „Dojeli jsme, já uvázala Finna (svého druhého psa) na místo, kam chodil a udělali jsme cestu s jídlem,“ dodala Markéta s tím, že následně čekali. Po pěti minutách šla místo zkontrolovat a zjistila, že na místě už není Finn sám, ale je s ním i Frank.

Pejsek ihned poznal svou paničku a šel k ní. Naštěstí je prý v pořádku. „Je vyhublej a má malé zranění na noze, ale jinak mu nic není. Po dlouhých dnech pátrání má tak svoje dva pejsky konečně u sebe. „Lidi, my jsme to zvládli!“ dodala v závěru Markéta s tím, že děkuje všem, kteří jí pomáhali v pátrání po zaběhlém Frankovi.  

Video  Lupič napadl v parku muže, chtěl jeho peněženku  - Policie ČR Brno
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

binddy ( 4. února 2023 10:09 )

Vy máte teda starosti a nebojte se,daňoví poplatníci nic platit nebudou.Zapojilo se do toho mnoho lidí.Tentokrát i ta záchranná horská služba,ale dobrovolně zdarma,protože viděli to obrovské úsilí a vytrvalost ve dne v noci,bylo 10 stupňů pod nulou, napadlo i hodně sněhu. Horská záchranná služba normálně nepomáhá hledat zvířata.

adamice ( 2. února 2023 17:50 )

Panička by zasloužila na zadek. Pejsek měl být na vodítku. Snad si to ta ... uvědomila.

naidka ( 2. února 2023 16:35 )

Gratulace paničce i Finnovi, jak na Franka vyzráli.

janova ( 2. února 2023 16:34 )

newdawn ( 2. února 2023 14:51 )

Zobrazit celou diskusi