Akce, kterou klub pořádal, zaujala pražské policisty. „Policisté z obvodního ředitelství Prahy I se v noci z pátka na sobotu zaměřili na klub v Praze 7, kde je zaujala soutěž s názvem Tester party. Jejím principem bylo nadýchat co nejvíce promile alkoholu a vyhrát hlavní cenu, jejíž výherce se vyhlašoval ve dvě hodiny ráno,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Na místo vyrazila třicítka policistů a tři speciální pořádkové jednotky, při důkladné kontrole tam našli celkem 29 podnapilých mladistvých! „Čtrnáct z nich nadýchalo přes jednu promili, ale nechyběly ani hodnoty dosahující bezmála dvou promilí alkoholu v dechu,“ uvedl Hrdina.

Nejvíce nadýchala 16letá dívka, hodnota ukázala 2,14 promile. „Její radost z výhry však nesdíleli její rodiče, kteří si pro ni museli v noci přijet na policejní služebnu,“ dodal mluvčí. Policisté každý případ zadokumentovali, informovali také OSPOD a mladistvé opilce předali jejich zákonným zástupcům. Oplétačky budou mít i barmani, kteří dětem podávali alkohol. Hrozí jim až roční vězení.

Fotogalerie
10 fotografií