Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trestní oznámení na poslance Navrátila: Masér ho obvinil ze znásilnění. Lidovec to odmítá a brání se

Autor: David Polák, Maxmilián Nový - 
6. ledna 2023
13:43

Rovnou dvakrát si poslanec Jiří Navrátil (45, KDU-ČSL) pozval k sobě domů maséra Jakuba Ř. (39). Toho našel na seznamce Amatéři a měl mu zaplatit přes 21 tisíc korun. Jenže muž se následně obrátil na policii a politika obvinil ze znásilnění. To ovšem lidovec odmítá a chce se bránit. Blesk celou kauzu sledoval od konce listopadu a přináší veškeré zjištěné informace.

Kvůli dlouhým hodinám stráveným ve Sněmovně má poslanec Navrátil bolesti zad. Dokonce na ně má předepsané prášky a masáže od lékaře. Koncem léta mu dle jeho slov nezabraly léky, a tak si uprostřed noci vyhledal masáž. A to přes web Amatéři.cz.

Na té se během několika minut domluvil s Jakubem Ř., který k němu ještě v noci dorazil do bytu na Malou Stranu. Tam člena dolní komory namasíroval. Navrátil byl se službou spokojený, a tak si během října téhož maséra objednal znovu. Dohromady ho obě návštěvy stály přes 21 tisíc korun. „Je to má standardní cena za masáž, zvláště když k někomu přijedu pozdě v noci,“ řekl Blesku masér a oznámil, že na druhém setkání 11. října ho měl poslanec údajně znásilnit, a proto zašel na policii podat trestní oznámení.

Předvolán na policii

Blesk se koncem listopadu sešel s lidoveckým zákonodárcem, aby slyšel i jeho verzi. „Ano, s panem Jakubem Ř. jsem se dvakrát sešel a vždy šlo jenom o masáž. Jeho nařčení jsou zcela smyšlená a nikdy k nim nedošlo,“ odmítl to tehdy Navrátil s tím, že začátkem prosince jde podat vysvětlení na policii. „Dotyčný poslanec je vázán mlčenlivostí dle pokynů Policie ČR, a tedy nemůže do jeho uzavření celý případ komentovat. Poslanec poskytl policii plnou součinnost,“ dodala pak pro Blesk mluvčí KDU-ČSL Lucie Ješátková. Podle ní pak Navrátil zvažuje podání trestního oznámení pro podezření z trestného činu křivého obvinění.

Foto: 

Nahánění kolem neexistujícího stolu?

Masér v trestním oznámení, které poskytl redakci sám Jakub Ř., „peprně" popisuje, co mu měl Jiří Navrátil udělat. „Opět jsem za ním přišel, otevřel mi nahý a byl již vzrušený. V TV měl puštěné gay porno a ukazoval mi svoje erotické pomůcky,“ stojí v policejním dokumentu.

Poslanec ho měl údajně následně po nahánění kolem stolu svalit na postel a přivázat ho ke garnýži k posteli a zneužít. „Žádný stůl u postele ve svém bytě nemám. Pouze jeden malý konferenční stolek, který je před sedačkou,“ řekl Blesku Navrátil a ukázal i fotografii bytu, která jeho tvrzení potvrzovala. Na této fotce bylo vidět, že se jedná o malý byt, kde není žádný stůl popisovaný masérem, záclonová konzole nad okny ani možnost přivázání k čelu postele.

Ani datum nesedí

Jak Navrátil, tak i masér Blesku několikrát potvrdili, že jejich noční masáže neměly a nebyly organizovány za účelem sexu. V čem se ale rozchází, je počet schůzek. Zatímco Navrátil tvrdí, že byly jen dvě, Jakub Ř. říká, že se poprvé potkali už na jaře a viděli se víc než dvakrát. Podle zpráv, co Blesk viděl, komunikace ale opravdu začala až koncem léta.

K údajnému znásilnění pak podle masérovy výpovědi mělo dojít na schůzce dne 11. října. To se ale Navrátil s masérem, jak dokazuje snímek z konverzace, který má redakce k dispozici, spolu nesešli. Ten den měl Jakub Ř. jiného klienta, kterému dělal i osobní doprovod do společnosti a ukazoval mu památky v Praze. Oba se tak spolu sešli až 12. října večer. Následující den, tedy 13. října, se pak masér lidoveckého poslance dotazoval zprávou, zda mu masáž z předešlého dne pomohla. Žádná zpráva z toho dne neobsahovala zmínku o údajném znásilnění. Následně pak oba spolu do 18. října nekomunikovali. Toho dne pak masér Navrátilovi zaslal vyúčtování, ve kterém uvádí den setkání (12. října – pozn. red.) a částku.

Diagnostikovaná schizofrenie

Sám masér při své výpovědi na policii hned jako první sdělil, že trpí závažnou duševní nemocí. „Pan doktor mi diagnostikoval schizofrenii, s čímž nesouhlasím a na což mi předepsal lék, který však odmítám užívat,“ stojí v úředním dokumentu.

Navrátilův coming out

Pár dní po brutálních vraždách v Bratislavě, kdy střelec v říjnu zabil dva mladé kluky před gay barem, Navrátil veřejně řekl, že je též homosexuálem. Byl tak prvním oficiálně přiznaným členem KDU-ČSL, který zastával post ve Sněmovně. „Jsem gay. Slovensko je od nás sice vzdáleno, tam nemají ani registrované partnerství, ale i naše společnost se v určitých případech velmi radikalizuje a je správné jednat otevřeně,“ sdělil tehdy pro server Seznam Zprávy.

Video  Navrhli obžalovat Feriho ze znásilnění 3 žen! Metál pro Trumpovou a dění na Ukrajině  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa