Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman nejmenuje Hladíka ministrem: Lidovci se poradí, co dál. Využijí konce prezidenta?

Autor: ČTK - 
6. ledna 2023
08:44

Celostátní výbor KDU-ČSL bude dnes odpoledne jednat o dalším postupu poté, co prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat Petra Hladíka (KDU-ČSL) ministrem životního prostředí. Vicepremiér a šéf lidovců Marian Jurečka i premiér Petr Fiala (ODS) v posledních dnech uvedli, že při výběru řešení zohlední i Zemanův mandát, který končí v březnu.

Hladík po středečním jednání se Zemanem řekl, že prezident ho není v tuto chvíli připraven jmenovat. Podle Jurečky, který je vedením úřadu dočasně pověřený, se výhrady týkaly například Hladíkovy odbornosti nebo kauzy přidělování městských bytů v Brně. Kvůli ní policie zasahovala i v Hladíkově kanceláři, z ničeho jej ale neobvinila.

Lidovecký celostátní výbor projedná situaci dnes v Praze. Jurečka za Hladíkem stojí, podle koaličních partnerů musí s řešením přijít KDU-ČSL. „Jsou tu nějaké možnosti, jak postupovat dál. Poté, co se poradí vedení lidovců, tak oznámíme další postup,“ řekl Fiala ve čtvrtek. Zohlednit je podle něj nutné například i končící funkční období prezidenta, jehož nástupce se začne volit v závěru příštího týdne.

Video  Náměstek primátorky Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) se vyjadřuje k zásahu policie na radnici.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Jiří Zvěřina ( 7. ledna 2023 18:47 )

Lidovci jsou ostuda této vlády....

Jirka Cvrk ( 6. ledna 2023 13:30 )

Lidovci se poradí, co dál 😄 kterýmu jejich poslanci s bytem v Praze je 39 let a znásilnil toho maséra? 😂

karmazdarma ( 6. ledna 2023 13:23 )

Bylo by zajímavé, kdyby volby vyhrál Babiš, to by se pětislepenci nehodilo moc do krámu. Ale na druhou stranu, vidět ty kyselý ksichty Fialy, Rakušana,Jurečky ,Pekarové a Stanjury k nezaplacení.

UFO1 ( 6. ledna 2023 10:18 )

Bez funkce prezidenta v Ústavě by se ČR lépe dařilo

naidka ( 6. ledna 2023 09:36 )

Další kontrolní otázka pro prezidentské kandidáty: Jmenoval byste/budete jmenovat Hladíka ministrem životního prostředí? Pávek: A N O !!! všemi deseti !!!. Takového prezidenta fialová vláda potřebuje a už dopředu na něj spoléhá. Se jmenováním Hladíka počkají na příštího prezidenta. Jak průhledné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa