Po červeném koberci dokráčel doprostřed vyprodané O2 areny a mezi Voráčka s Kämpfem vhodil kotouč. „Když jsem neměl možnost zahrát si v Praze NHL, tak aspoň tohle čestné buly,“ tetelil se »Dominátor« 4. října 2019.

To »Džegr« ten samý den na hokej kašlal. Místo mače Philadelphia – Chicago si zašel do Lucerny na koncert nestárnoucí německé zpěvačky Sandry (60)! „Mám hrozně rád její písničky,“ mrkal tehdy Jarda a hvězdě 80. let dokonce na pódiu předal květinu!

Krev na rukou

Střih o tři roky dopředu a všechno je o 180 stupňů jinak. Hašek kvůli ruským hokejistům, jejichž účast podle něj napomáhá Putinově válečné propagandě, NHL bojkotuje. Dlouhé týdny dělal vše pro to, aby se Rusové na hokejovém svátku v Česku neobjevili.

„Veškerá zodpovědnost za tuto reklamu ruské války a zabíjení na Ukrajině je na vedení NHL, které si za toto rozhodnutí ponese veškeré následky,“ prohlašoval »Hašan« ještě v předvečer včerejšího zápasu Nashville – San Jose.

Už žádná čest

Že by se i tentokrát ujal slavnostního vhazování, o tom nemohla být ani řeč. Vždyť Hašek – který v zámoří odehrál 854 zápasů, dvakrát vyhrál Stanley Cup a hned šestkrát byl vyhlášen nejlepším gólmanem ligy – dle informací Blesku ani nedostal pozvánku do hlediště!

Jeho roli tak převezme Jágr, jenž minule radši vyrazil za písničkou.