Poslední film, který Marie Poledňáková natočila, byl Líbáš jako ďábel z roku 2012. Měla sice ještě spoustu dalších plánů, jelikož byla stále vitální a zdravá. Dáma, která stojí za populárními snímky, jako je S tebou mě baví svět, či filmy s Tomášem Holým (†21) Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, což jsou oblíbené filmy, z nichž mnohé hlášky doslova zlidověly, už tvořit nebude. V roce 2016 ji totiž postihla těžká mozková mrtvice. Na chalupě ve vísce Martinice u Onšova na Vysočině ji našla sousedka, s níž chtěla původně jít na houby.

Režisérku tehdy do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích převážel vrtulník. O dva roky později vstoupila do kin rodinná krimi vánoční komedie Ten, kdo tě miloval podle námětu právě Poledňákové. Ovšem film už musel natočit Jan Pachl (43), který je podepsán i pod scénářem. Ochrnutí tehdy zasáhlo polovinu těla a nějakou dobu musela být upoutaná na vozíček. „Neposlouchá mě levá noha a levá ruka. Musím rehabilitovat a to cvičení mě bolí,“ uvedla pro iDnes sama Poledňáková.

VIDEO: Film podle Marie Poledňákové: Podívejte se na první ukázky!

Video
Video se připravuje ...

Film podle Marie Poledňákové: Podívejte se na první ukázky! Turner PR

Režisérka tak zůstala kvůli své vážné nemoci „uvězněná“ v malé vilce v Nebušicích. „Od té doby, co paní Poledňáková zkolabovala, jsme ji viděli jen párkrát. A poslední dva roky už vůbec ne,“ prozradila již před rokem deníku Aha! místní obyvatelka. „Hned, jak se jí to stalo, jí její syn postavil ze zahrady do prvního patra výtah,“ vylíčila též sousedka o Petrovi, který s nemocnou maminkou v domě žije a pečuje o ni. „Stará se o ni výborně, a co jsem slyšela, do domu dochází i pečovatelka,“ prozradila paní z Nebušic.

Většinu času slavná režisérka údajně tráví ve svém pokoji a pohybuje se už jen v prvním patře. „Jsem doma, odpočívám, čtu si nebo se dívám na televizi, tak vypadají moje dny,“ popsala svůj denní program dříve tak aktivní žena. Chalupu na Pelhřimovsku, kde ji dostihly zdravotní problémy, dala Poledňáková do prodeje loni v lednu. Ona sama tam kvůli svým indispozicím už jezdit nemohla, jen tu a tam stavení navštěvoval její syn Petr, aby zkontroloval stav domu. Držet si rozlehlé stavení bylo pro ně jistě finančně náročné, a tak se jej nakonec musela režisérka zbavit.
Fotogalerie
41 fotografií