Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za sex s jedenáctiletou Andrejkou, po kterém se oběsila, padla jen podmínka! Sebevraždu vysílala na internetu

Autor: Jan Doležal - 
15. listopadu 2018
13:35

Jen podmínka! To je trest pro Pavla K. (30), který měl sex s Andrejkou (†15), když jí bylo jedenáct. Dívka si čtyři roky v sobě nesla toto trauma a letos v  srpnu se oběsila. Muži přitom hrozilo až osm let vězení!

Jenže podle soudu se nepodařilo prokázat, že by smrt dívky měla příčinnou souvislost s tím, že ji Pavel K. před časem zneužil. Výši tříletého podmíněného trestu s odkladem na pět let, uděleného tedy »jen« za pohlavní zneužití, zdůvodnil předseda senátu dosavadní bezúhonností odsouzeného a možností jeho nápravy.

Obžalovaný podle znalců dítě pozná

„Soud nemá žádné pochybnosti o vině obžalovaného, byl si vědom, kolik je dívce let,“ konstatoval ovšem soudce Jiří Rajm. Smetl tak ze stolu argumenty obhájkyně, která tvrdila, že internetová hra, při níž se její mandant s Andrejkou v roce 2014 seznámil, má spodní věkovou hranici 18 let.

„Jeho jednání bylo promyšlené s cílem uspokojit především sexuální vzrušení. Je nevyzrálý, egocentrický a průměrně inteligentní, je ovšem schopen rozeznat dítě od dospívající ženy,“ potvrdil včera také u soudu znalec z oboru psychologie.

Provozovali v autě i klasický sex

Pavel a Andrea si v roce 2014 kromě hraní her psali a pak se i sešli. Na polní cestě v jeho autě za vesnicí měli několikrát po sobě klasický i orální sex. Zhruba po půl roce jejich vztah skončil. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Co řekli rodiče dívky

Verdikt sledovali i rodiče dívky. „Přistěhovali jsme se na vesnici z Prahy, abychom naši holčičku co nejvíc uchránili od nástrah, které dnešní doba pro mladé lidi přináší, a takhle to dopadlo. Jsme smířeni s bolestí, kterou si v sobě poneseme do konce života,“ řekl Blesku otec Andrejky.

Co řekl odsouzený

„Mrzí mě, že to došlo tak daleko. Neumím si to dodnes vysvětlit, proč to udělala. Mrzí mě, že v době, kdy se to stalo, jsem nebyl chytřejší a nedokázal jsem tomu zabránit,“ tvrdil Pavel K. v závěrečné řeči. „Je to pro mě čerstvé, nedovedu si to vysvětlit,“ řekl Blesku po vynesení rozsudku.

Po zneužití se zhroutila

Andrejka začala mít po „románku“ s Pavlem psychické problémy. Končila základní školu, ale místo budoucnosti plánovala sebevraždu. Když si šla loni koupit nůž a chtěla si podřezat žíly, svěřila se spolužákovi. Věc začali ihned řešit rodiče i lékaři. Následovaly další pokusy o sebevraždu, až se dívce letos v srpnu podařilo zoufalý čin dokonat. Doma na zahradě se oběsila a svoji smrt sdílela v přímém přenosu na sociální síti.

 

miki- ( 28. ledna 2019 23:25 )

Nevim jestli už na to v jedenácti mají chuť takové děti,když pohlavní hormony se začínají tvořit,až po dvanáctém roku,takže ty zvrhlé prasátka,co píšou pode mnou bych nechal pozavírat taky i s tím 30-letým nadrženým pomatencem,co si neumí najít něco staršího na vošuk.

petrw ( 16. listopadu 2018 06:18 )

spis se bala maticky ze by musela se svěřovat jak se ji to libilo

honzatrx ( 15. listopadu 2018 15:21 )

Tím nesnižují vinu toho týpka, ale jak se říká, musejí být na to dva. A v tomto případě rozhodně nešlo o znásilnění ve smyslu použití fyzické síly k dokonání činu.

honzatrx ( 15. listopadu 2018 15:18 )

Stačí se podívat, co se děje na večírcích a na diskotékových wc, kde mají sex jen 12-13 letá děcka. Jediný rozdíl je, že většinou jsou oba aktéři pod 15 nebo pokud už je jeden z nich starší, tak to nikdo neřeší, protože ty holčiny to samy chtějí z různých pochybných důvodů a nenapadne je to někam bonzovat. V tomto konkrétním případě si holka chtěla připadat jako dospělá a když po pár letech zjistila, že jiné holky za takovou ochotu mají od kluků všelijaké výhody a jak se dá využít vlastní tělo, zatímco ona nic, začalo jí to šrotovat v palici, jakou udělala kravinu. A i 11-letá holka, pokud není mentálně retardovaná, dokáže spolehlivě rozpoznat, že v takovém případě nešlo o zrovna společensky standartní chování. Sebevražda pak byla jen pokus svalit svojí hloupost a vinu na někoho jiného.

penecas ( 15. listopadu 2018 14:51 )

bez milosti za katr!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání