„Před šedesáti lety jistá mladá žena hovořila o rychlém technologickém pokroku, když představovala první televizní pořad svého druhu,“ zavzpomínala Alžběta na svůj první vánoční projev přenášený nejen rozhlasem, nýbrž i obrazově.

„Nevím, jestli tehdy už existoval pojem platinová svatba pro 70. výročí sňatku. Tehdy se nečekalo, že budete žít tak dlouho. Princ Filip se už rozhodl trochu zpomalit, ale vím, že jeho podpora a jedinečný smysl pro humor neslábnou,“ vzdala hold manželovi (96).

„Užíváme si Vánoce s rodinou a těšíme se, že do ní příští rok přivítáme nové členy,“ dodala. Měla tím na mysli jak třetí miminko, jež se má v dubnu narodit Williamovi a Kate (oba 35), tak nastávající prince Harryho Meghan.

Ta si odbyla veřejnou premiéru s královskou rodinou na Boží hod, zúčastnila se tradiční mše v sandringhamském kostele Máří Magdalény. Královnu už poznala na podzim, minulý týden i další příbuzné na předvánočním obědě, až 25. prosince se ale po jejich boku předvedla veřejnosti. Zjevně si ceremoniál užívala, i když za úsměvem občas probleskla známka nervozity.

V těch momentech se pevně držela svého Harryho. On a Meghan se na svátky také přidali ke královské rodině v Sandringhamu, nejsou ale přímo s Alžbětou v hlavní budově. Ubytovali se u Williama a Kate v jejich »chatě« i s jejich princátky Georgem (4) a Charlotte (2). Meghan je sice zkušená herečka, což pomáhá ve společnosti všeho druhu, ale některé věci jsou pro ni přece jen novinkou. 

Například klanění. Zatímco pro Kate je už po těch letech rutina, Meghan s pukrletem zjevně trošku bojovala. Určitě jí také budou vyčítat jazýček, který v jednu chvíli nenuceně vyplázla.

VIDEO: Meghan Markle vs. Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl?

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

Vše o svatbě prince Harryho a Meghan Markle najdete zde >>>

Fotogalerie
50 fotografií