Stejně jako u chytrých hodinek není chytrý prsten zařízení, které by fungovalo samo o sobě. Je zapotřebí ho spárovat pomocí Bluetoothu 4.0 s chytrým telefonem s operačním systémem Android nebo iOS. Tvůrcem Smarty Ringu je vývojář Ashok Kumar z Čennaje. Na svůj projekt se rozhodl vybrat peníze prostřednictví stránky Indiegogo. Od lidí žádal 40 tisíc dolarů, dostal jich rovnou 300 tisíc!

Prstýnek je z nerez oceli a dodávat se bude v nejrůznějších velikostech. Nalézá se na něm modrý nebo zelený (dle výběru) displej, který zobrazuje čas, upozorňuje na e-maily, SMS zprávy, upozornění z Facebooku a Twitteru, a dokonce dokáže zabránit krádeži. Jakmile se od vás mobil vzdálí dále než 30 metrů, spustí se alarm. Výdrž prstenu má být na jedno nabití 24 hodin.

Pro muže i ženy

Na prstenu jsou i tlačítka, kterými můžete ovládat přehrávání hudby, což zní velmi prakticky. Designován je tak, aby slušel oběma pohlavím. Veškerá nastavení budete provádět prostřednictvím aplikace pro mobilní telefon. Smarty Ring má být k dostání příští rok v dubnu. Cena je stanovena na 5500 Kč. Ty, kteří na projekt přispěli, přijde na 3500 Kč.