K útoku došlo v pondělí odpoledne na zastávce v Kerharticích. „Jeden z Romů nastoupil ke mně do autobusu v České Kamenici. Dožadoval se slevy, ale neměl v pořádku doklady. Předložil mi průkazku na jinou firmu, tak jsem mu slevu odmítl poskytnout," řekl řidič serveru Deník.cz.

Mladík vystoupil v Kerharticích a rychle si doběhl pro parťáky a do autobusu se vrátil. Skupina nastoupila a hned začala řidiče slovně napadat. Vzduchem létaly výrazy toho nejdrsnějšího řádu. „Myslel jsem, že se mnou chtějí jet, proto jsem jim otevřel dveře," uvedl řidič.

A to neměl dělat - po chvíli je na záznamu slyšet výzva k pranici a po ní i jasné zvuky rvačky. I po několika ranách pěstí se řidič snaží mužům vysvětlit, proč jejich kamarád nedostal slevu. Muži pak opustí autobus a řidič volá policii.

"Byl jsem napadenej, čtyřma Romama, jedna pani, v Kerharticích. Dostal jsem několikrát pěstí, dál nejedu," řekl řidič policistům po telefonu. "Začali mě tady třískat pěstma. Že jsem mr*ka, svi*ě, čů*ák. Zavolal jsem výjezdovku, takže si zavolejte řidiče. odmítám sem jezdit," řekl řidič, asi svému zaměstnavateli.

Hlídka byla na místě během pár minut. Řidič vysvětlil celý útok - dostal čtyřikrát pěstí, pak ho muži povalili na zem a kopali do něj. Řidiče poté odvezla sanitka do nemocnice, zatím je v pracovní neschopnosti. „Ano, případem se zaobíráme," potvrdila pro Deník.cz děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.