Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Učitelka-hrdinka, která skočila pro děti do studny: Udělal by to každý, kdo má srdce!

Autor: ljš - 
19. června 2014
08:24

Sympatická, usměvavá a hlavně velice statečná. Paní učitelka Martina Zbytková z bohdalické mateřské školky, která zachránila život svým dvěma žáčkům, kteří spadli na zahradě do studny, popsala, co se osudný den stalo a jak s traumatem po vypjatém zápasu o jejich život bojuje.

Martina v rozhovoru pro Českou televizi řekla, že si pádu dětí do studny všimla takřka okamžitě. Hned proto začala jednat. "Okamžitě jsem volala na chlapce, ať se chytnou té železné tyče a že jdu za nimi," uvedla.

Více než 15 minut pak s chlapečky v náručí šlapala ledovou vodu. "Bylo to hodně náročné, ještě teď mě bolí všechny svaly a necítím se vůbec dobře. Ale udělal by to každý, to nepřemýšlíte," popsala, jak se cítí. Přestože již byla propuštěna z nemocnice, zpátky do práce ještě nenastoupí. "Čekají mě ještě nějaká vyšetření. Potřebuju se dát do pořádku. Na děti se ale hrozně těším. Jak to bude dál, to se uvidí," vysvětlila.

Že by kvůli incidentu měla nějaké problémy s policií, mít strach nemusí. Ta její zavinění předběžně vyloučila. "Jsem hlavně ráda, že to tak vnímají rodiče, na tom mi záleželo nejvíc. Jednala jsem podle svého nejlepšího vědomí, vím, že jsem nepochybila, ale někdy je to těžké rodičům nějakým způsobem dokázat. Sama mám dvě děti a vím, jaké to je," řekla s úlevou Martina.

Na její straně však nejsou jen rodiče, ale celá obec. Mluví se o tom, že by za své duchapřítomné jednání měla dostat vyznamenání. "Je to hezké. Ale myslím, že by to udělal každý, kdo má srdce," pronesla skromně.

Video Dva chlapci spadli v mateřince do studni! Zachránila je učitelka! - David Vaníček, Ondřej Požár, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

japos22 ( 19. června 2014 14:09 )

Tak o čem to je pitcho?

6010 ( 19. června 2014 14:08 )

Všude píší, že skočila do studny.Pokud sjela po trubce, tak to bych udělala také.Děti bych k trubce přichytila a sama se jí držela také.Měla za ně zodpovědnost, nic jiného jí nezbylo.Přeci na ně nebude koukat a nenechá se pak zavřít.Takový život by potom již nestál za nic.

japos22 ( 19. června 2014 13:55 )

Kopírovat umíš dobře, škoda že nevíš, o čem to je

biker5 ( 19. června 2014 13:41 )

Ale chápu, jen Tvůj komentář mi dělá trochu problém.

biker5 ( 19. června 2014 13:38 )

Na popravu bych poslal Tebe, když nevíš kde se píše jaké y/i .

Zobrazit celou diskusi