Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Učitelka-hrdinka zůstává v nemocnici: Komplikace? Oba chlapci jsou doma

Autor: ČTK - 
18. června 2014
10:43

Oba šestiletí chlapci, kteří v pondělí na zahradě mateřské školy spadli do studny, z které zloději údajně ukradli poklop, jsou již z nemocnice doma. Podle původních informací měla být dnes propuštěna i učitelka, která pro chlapce do studny skočila. V péči lékařů však zůstane ještě minimálně týden. Po hrdinské záchraně se zhroutila.

I její stav je podle vedení nemocnice dobrý, ale hospitalizovaná zůstane zřejmě do příští středy. Učitelka několik dní před událostí překonala virózu, při záchraně chlapců byla spolu s nimi 15 až 20 minut v ledové vodě ve studni. I když jejich záchranu zvládla, po vyproštění z podzemí se zhroutila.

"Je velké štěstí, že jednala velmi rychle," řekl ČTK starosta obce Jan Hrežo. Vedení školy i obce stojí za učitelkou, která podle nich nepochybila. Studna je na školní zahradě přes 20 let a obec ji používá k závlahám školních pozemků. Ani policie zatím nezjistila, že by učitelka jakkoli porušila zákon. Přestože za děti měla odpovědnost, to, že studna bude otevřená, nemohla tušit.

Mluvčí policie Iva Šebková dnes ČTK řekla, že klíčové je, proč byla studna otevřená. Případ vyšetřují kriminalisté pro podezření ze spáchání obecného ohrožení. S vedením obce vedou ve věci spor. Představitelé vesnice tvrdí, že část poklopu studny byla z kovu a zřejmě ji ukradli zloději, aby ji prodali do sběrny. Policie ale zjistila, že chybějící část byla z betonu.

"Hlavní je, že se tato část poklopu stále nenašla," uvedla mluvčí. Poklop studny je nyní zatížený betonovými obrubníky.

Děti spadly do studny v pondělí dopoledne. Zřítily se z výšky sedmi metrů do vody hluboké čtyři metry. Když to jejich učitelka zjistila, skočila nebo sešplhala po trubce, kterou se voda z podzemí čerpá, za nimi. Děti držela a "šlapala vodu" dokud nepřišla pomoc. Podle záchranářů měli chlapci neuvěřitelné štěstí, že při pádu do studny utrpěli jen oděrky a modřiny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 18. června 2014 23:16 )

prý si nevšimla,že je v plotě díra a ty děti se prosmykly dírou ven....mě to neudivuje...u nás ve školce se střídají alkoholičky,lejou v práci,děti jim odchází apod.

rastasan ( 18. června 2014 18:51 )

Máš divné chutě.

abcd.adcb ( 18. června 2014 18:29 )

Jestli nejsi homokláda.

rastasan ( 18. června 2014 17:44 )

A ani neuvidíš. Mám ho jen pro slušné devčata.

abcd.adcb ( 18. června 2014 17:37 )

Učitelka by potřebovala pořádně nakopat do perdele. Byla by hned zdravá a příště by si dala větší pozor.

Zobrazit celou diskusi