Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sourozence rozdělili po porodu: Bratr a sestra po téměř 60 letech znovu spolu!

Petr Hart je typický Američan. O adopci se dozvěděl ve 13 letech.
Petr Hart je typický Američan. O adopci se dozvěděl ve 13 letech.  (Autor: Reprofot Daily News)
Autor: mb - 
7. května 2014
13:38

Příběh jako z hollywoodského trháku! Matka zemřela při porodu a sestru poslali k příbuzným. Italského chlapce adoptovali Američané. Po téměř 60 letech stárnoucímu muži obrátil život naruby email od bývalého pracovníka Pentagonu!

Peter Hart (57) je Američan každým coulem. Vyrostl v New Yorku, kde dodnes žije a italsky neumí ani slovo. Když mu bylo 13 let, rodiče mu řekli pravdu o jeho původu. Byl adoptován z Itálie a má sestru! Víc ale nevěděli a Peter se časem smířil s tím, že o své pravé rodině se nikdy nic nedozví.

Jednoho dne ale dostal zakódovaný email od muže, který tvrdil, že ho hledá rodina v Itálii. Na osudový okamžik vzpomíná Peter s chvěním v srdci: „Žena mi řekla, že je to určitě hacker, ať to raději neotvírám. Už jsem se chystal email smazat, ale nakonec jsem ho přesto otevřel a uviděl jsem svou fotku…“

Záhadný muž se představil jako Marc Garlasco (43), bývalý analytik Pentagonu, který nyní vyšetřuje válečné zločiny pro OSN. Po Peterovi pátrala jeho sestra Liliana Bonato (72) a Marc dlouho nemohl ztraceného bratra najít. Po měsících pátrání pomohla kampaň na Facebooku, Marc dostal tip od uživatele, který Petera znal.

Peter Hart se dozvěděl, že se narodil na severu Itálie v Gallarate jako Pietro Mario Chiari.  Když zemřela matka, starší sestru poslali na výchovu ke strýci a jeho ponechali k adopci. Nyní se Peter učí italsky a těší se na cestu do Itálie. Zatím si »povídá« se sestrou pouze přes internet. Peterova žena prozradila: „Nemají potřebu mluvit. Jen se na sebe dívají a pláčou.“

ipsace ( 7. května 2014 16:57 )

Moc jim to přejeme

janapi ( 7. května 2014 13:57 )

Tak Peterovi je 57 a " Po 60 letech stárnoucímu muži obrátil život naruby email od bývalého pracovníka "...že by v předstihu? No jo - Amerika neomezených možností.

Zobrazit celou diskusi