Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blesk má nového majitele: Vydavatelství koupili Daniel Křetínský a Patrik Tkáč

Daniel Křetínský (druhý zprava) je novým majitelem vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Na snímku s generální ředitelkou Libuší Šmuclerovou a zástupci původního vlastníka Markem Dekanem (vlevo) a Markem Walderem (vpravo)
Daniel Křetínský (druhý zprava) je novým majitelem vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Na snímku s generální ředitelkou Libuší Šmuclerovou a zástupci původního vlastníka Markem Dekanem (vlevo) a Markem Walderem (vpravo)  (Autor: Foto Blesk - Martin Pekárek)
Autor: ljš - 
20. prosince 2013
17:26

Společnost Ringier Axel Springer CZ, která vydává deníky Blesk, Aha! nebo deník Sport má nového majitele. Koupili ji podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

"Jsme si vědomi problémů, se kterými se tradiční tištěné noviny v současnosti potýkají a těšíme se na spolupráci se současným manažerským týmem vedeném Libuší Šmuclerovou, se kterým chceme najít správná strategická řešení," řekl Daniel Křetínský, který patří mezi nejvlivnější postavy českého byznysu a spolu s Tkáčem působí v Energetickém a průmyslovém holdingu. Vlastní také fotbalový klub AC Sparta Praha.

Vydavatelství však podnikatelé koupili jako soukromé osoby. Celou transakci ještě musí schválit antimonopolní úřad.

Ringier Axel Springer CZ je jednou z předních mediálních společností v České republice. Vydává vedle Blesku také tituly Aha! a Sport nebo časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů.

santini ( 20. prosince 2013 19:38 )

franckajagrova ( 20. prosince 2013 19:19 )

Měl to převzít Domča Hašek !

franckajagrova ( 20. prosince 2013 19:15 )

Je od ní jen o 10 a půl roku mladší !

nejkaaaa ( 20. prosince 2013 18:57 )

..pěkné, to já si libuju v nedopsaných popiscích u fotek,zřejmě autor zkouší můj důvtip.Beru to jako hřebenovku nebo přesmyčku

nejkaaaa ( 20. prosince 2013 18:55 )

A proběhne taky výměna šefredaktora jako na Idnesu? ..jinak může mi někdo znalejší prozradit proč se aktéři tak uměle smějí do objektivu?Možná něčemu co mi sami nevidíme,totiž svým čtenářům..A na nového majitele vznáším maličký dotázek..plánujete maestro konečně psát seriozněji,proškolíte své pisálky o pravopise,o ověřování zroje, apod.. a bez plků o hovínkách..s potenciálem čtenářů který máte už nastal konečně ten čas, nemyslíte?Děkuji za odpověd která stejně nedorazí,ale to já jen tak ze slušnosti.

Zobrazit celou diskusi