Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miliardářská dcerka Rezešová: Zabila 4 lidi a dostane jen domácí vězení! Rozhodl soud...

Autor: shp - 
22. listopadu 2013
12:48

Je vinna! Slovenskou prominentku, Evu Varholíkovou-Rezešovou (36), poslal dnes maďarský soud na 6 let do basy. Loni při autonehodě na dálnici pod vlivem alkoholu zabila 4 lidi. U soudu jí nepomohly krokodýlí slzy, právnické kličky, ani řeči o tom, jaká je skvělá matka. Advokát miliardářské dědičky zažádal o domácí vězení, což soud odsouhlasil. Prokurátor se však hned odvolal.

Rozsudek v případu milionářské dědičky padl v půl deváté ráno. Prokuratura ji za autonehodu na maďarské dálnici, která se stala v srpnu 2012, napařila nepodmíněný trest šest let vězení a pokutu 20 tisíc euro, to je v přepočtu téměř 550 tisíc korun. Na dva roky jí navíc bude odebrán řidičský průkaz. Pozůstalí s rozsudkem nesouhlasí.

Rezešová je však nevinná v druhém bodě obžaloby, a to ohrožování vozu, do kterého havarovala. Na to měla podle žaloby najíždět a oslepovat ho dálkovými světly. Právě v tomto fiatu zemřeli čtyři lidé. Tři na místě uhořeli, čtvrtá žena podlehla popáleninám v nemocnici.

Překvapivá byla po vynesení rozsudku reakce matky Rezešové. „To je super,“ prohlásila. Těžko si představit, že by měla radost z toho, že jde její dcera do vězení. Radovala se proto, že nebyla odsouzena na mnohem delší dobu. Hrozilo jí totiž až 13 let v base.

Advokát Rezešové se proti rozsudku odvolal. Nesouhlasil s tím, aby seděla ve vězení. Požádal o domácí vězení, ve kterém by měla sledovací náramek, dvakrát denně policejní kontrolu a opustit by ho mohla jen se souhlasem soudu. Žádosti překvapivě soud na místě vyhověl. Prokurátor se ale proti tomuto rozhodnutí odvolal.

Lidé hořeli v autě, ona si popíjela vodku

Proces začal na konci srpna za velkého zájmu slovenských i maďarských novinářů. Varholíková-Rezešová v jeho úvodu prohlásila, že vinu necítí, poté odmítla vypovídat.

Policisté po nehodě u Slovenky zjistili 1,5 promile alkoholu. >Miliardářská dcera ve výpovědi, kterou soud přečetl, tvrdila, že vodku pila až po tragické srážce.

„Byla jsem v šoku, a když jsem v tom stavu uviděla láhev s tekutinou, sáhla jsem po ní a dala si několik velkých doušků,“ vypověděla. Tímto výrokem pobouřila veřejnost a pozůstalé obětí. Uvedla také, že vůz se čtyřčlennou posádkou do jejího jízdního pruhu vjel bez použití směrovek.

Případ vyvolal na Slovensku velkou pozornost, protože dosavadní výstřední život Varholíkové-Rezešové často plnil přední stránky tamního bulváru. Její otec Alexander Rezeš, který zemřel v roce 2002, byl na Slovensku znám jako podnikatel, jeden z nejbohatších lidí v zemi a člověk blízký někdejšímu premiérovi Vladimíru Mečiarovi. Rezeš je znám i v Česku, kde v roce 1996 koupil Spartu za 900 milionů korun. Z jeho plánů na vybudování evropského fotbalového velkoklubu ale kvůli financím sešlo, proto oddíl po třech letech prodal.

itartas ( 23. listopadu 2013 16:12 )

Pekny, je videt, ze madarska justice funguje stejne jako u nas....Rath nikoho neusmrtil a vlaci ho od certa k dablovi a tuhle ozralou a rozmazlenou holku vrznou do domaciho vezeni s peknym luxusnim servisem...hnus trepe kurnikem

bibijana ( 23. listopadu 2013 11:52 )

Buď tímto mírným rozsudkem chce i zkorumpovaná maďarská justice vyhrotit ještě víc vztahy mezi Maďary a Slováky,nebo je skutečně od miliardářů uplacená.Zase na druhou stranu má ta holka i maďarský původ,takže první varianta je asi nepravděpodobná.V každém případě za prachy si sice zdraví nekoupíš,ale justici rozhodně ano.Uvidíte,že i Křejčíř se z vězení vykoupí.Člověk může nešťastnou náhodou zavinit nehodu,ale pokud je tam alkohol,tak trest co nejvyšší.

mirkazam ( 23. listopadu 2013 07:40 )

No jak vidno, prachy dělají divy !!!!!

minonci ( 23. listopadu 2013 01:36 )

Joo a vymažte tu fotku jak čumí nevinně!!!!!!!!!!!!!

minonci ( 23. listopadu 2013 01:35 )

Joo a ještě at se jde podívat na ty co zabila.Ale je to *** ta to nezná co to je!!! NEMÁM SLOV!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi