Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bezpečnostní expert Andor Šándor: Petr K. bojuje v Egyptě o život!

Autor: et - 
7. října 2013
05:00

Do obrovské nejistoty uvrhlo Petra K. (35) rozhodnutí egyptského prokurátora. Ten mu prodloužil pobyt v zemi, dokud nepřijde lékařská zpráva z pitvy Petrovy manželky Moniky (†36) a dcerky Klárky (†8). Bezpečnostní expert Andor Šándor Petra telefonicky kontaktoval a radí jediné: Sežeň si rychle právníka! Ale kde na něj Petr vezme peníze?

Jak Blesk informoval, podle neoficiálních sdělení by měla být lékařská zpráva hotova do týdne. „Tuto informaci znám. Dohodli jsme se proto s rodinou, že počkám,“ řekl včera Blesku již přes dva měsíce »vězněný« Petr. Bezpečnostní expert Andor Šándor mu do Egypta zatelefonoval, aby mu poradil s plánem záchrany. Čas totiž hraje proti Petrovi! Nejdříve padla myšlenka, aby šel Petr okamžitě na ambasádu. Po telefonu s ním našel ale Šándor jiné řešení. „Musí si na každý pád vzít právníka, a to co nejdříve,“ tvrdí rezolutně.

Situace je vážná

Základní právní povědomí by měli mít i pracovníci české ambasády v Egyptě. Ti ale ani po dvou měsících nezjistili, jaká má Petr práva. „Advokát by mu jediný dobře poradil. Petr si musí v první řadě uvědomit, že může být podezřelý ze závažného zločinu. Vždyť mu hrozí trest smrti,“ radí Šándor.

Dluhy, dluhy

Kde však vzít na právníka peníze? „Dobrého právníka můžeme zprostředkovat, ale zaplatit ho Petr K. musí sám,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Jenže egyptský právník není levná záležitost. „Já jsem prakticky bez peněz. Netuším, z čeho bych ho zaplatil, i kdybych chtěl,“ reagoval na radu zkroušeně Petr. Už teď má v Česku dluhy za 120 tisíc. Jen telefon ho před časem stál 60 tisíc a peníze by rád ušetřil na náhrobek pro své holky. A pokud lékařská zpráva nebude do zmiňovaného týdne? „To ani nechci předvídat,“ dodal.

Kdo je Andor Šándor?

✔ Roku 1972 nastoupil na vojenské gymnázium v Moravské Třebové.
✔ Od roku 1980 působil na velitelských místech v armádě.
✔ Postupně se stal náčelníkem armádních »špionů« – Vojenské zpravodajské služby.
✔ Nyní brigádní generál v záloze, od roku 2003 pracuje jako soukromý bezpečnostní poradce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bruce1956 ( 9. října 2013 07:31 )

Šándor je ten pravej na rady. Ať se o Kramného postará ambasáda, je to její povinnost, včetně právní pomoci.

tipr ( 8. října 2013 05:06 )

tipr ( 8. října 2013 05:05 )

Máš ale přízemní názory, dojmy

tipr ( 8. října 2013 05:03 )

Jasné je hodně v tom že za smrt muže on.

tipr ( 8. října 2013 04:53 )

Slintáš tady , jdi se utřít ty prohnilá magorko

Zobrazit celou diskusi