Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Petr K. volá z Egypta o pomoc: Ani prezident Zeman nic nezmůže! Čeká se na prokurátora

Autor: et, piffk - 
9. října 2013
05:00

Tragická smrt Moniky (†36) a Klárky (†8) trápí nejen egyptského »vězně« Petra K. (35), ale i jeho švagra a tchyni. Spolu poslali prezidentu Miloši Zemanovi dopis na Petrovu podporu. Hynek Kmoníček z prezidentské kanceláře je ale moc nepotěšil. Je prý nutné počkat na egyptského prokurátora!

Volání o pomoc k nejvyššímu představiteli státu se nesetkalo s kýženou odezvou. „Pan prezident se o záležitost samozřejmě zajímal. Pověřil mě, abych kontaktoval osoby, které jsou v případu činné,“ sdělil Blesku ředitel zahraničního odboru prezidentské kanceláře Hynek Kmoníček. „Jde o ministra zahraničí Jana Kohouta a velvyslance Česka v Egyptě Pavla Kafku,“ dodal.

Bez odezvy

Bohužel pro Petra to vše znamená, že nadále musí čekat na vyjádření egyptského prokurátora! To Kmoníček podle neoficiálních zdrojů švagrovi a tchyni Petra v dopise potvrdil. Egyptská prokuratura ale na snahy Blesku získat její vyjádření nereaguje. „Ani my nic nevíme, stále se čeká na schůzku s prokurátorem,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Dopis do Egypta?

A co by mohl prezident udělat? „Napsat dopis představiteli státu, který Čecha zadržuje. V něm by »tlačil« na urychlené vyřešení záležitosti,“ řekl bezpečnostní expert Andor Šándor, kterého Petr kontaktoval.

rolpa ( 9. října 2013 15:24 )

Muže se prokázát i vražda .

rolpa ( 9. října 2013 15:12 )

bohužel že už jenom byla

rolpa ( 9. října 2013 14:57 )

V Egyptě je mnoho nestandartního od Česka a budme rádi.

paragraf ( 9. října 2013 14:50 )

smrt z nedbalostí se také musí prokázat, nestačí, že tam zůstal sám

rolpa ( 9. října 2013 14:45 )

Pokud existuje dukaz že zavolal k ním doktora tak by to byl standartní postup při nemoci a mohl se tím hájít pokud takový dukaz neexistuje tak má smulu a na krku obvinění smrt z nedbalosti .

Zobrazit celou diskusi