Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Petr K. se dočkal schůzky s Egypťany: Co se v jeho případu změnilo?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: simao - 
9. října 2013
12:53

Odklady a průtahy provází vyšetřování případu Petra K. v Egyptě. Liknavost egyptské prokuratury však přerušila úterní schůzka, kdy se české úřady dočkaly "slyšení" u Egypťanů. Petr K. však nadále zůstává i po vypršení dvouměsíční lhůty v zemi. Přišel tedy v jeho případu vůbec nějaký posun?

"Včera (v úterý) proběhlo jednání na prokuratuře v Káhiře," potvrdila Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová, že se české zastupitelské úřady dočkaly přijetí od Egypťanů. Jenže pro Petra K. tahle schůzka nic moc nového nepřinesla. Pouze stoupající nejistotu a nutnost další trpělivosti. "Nadále pokračuje vyšetřování. Na základě vyhotovení lékařské zprávy a policejního protokolu prokuratura vyhodnotí situaci. Pak budeme mít jasněji, co bude s panem K.," dodala Grohová.

Snažili se zatlačit na Egypťany

Česká konzulka se přitom snažila na egyptskou stranu zatlačit, Petr K. je vězněm v egyptském hotelu již přes dva měsíce. "Ta situace je už dlouhodobě neudržitelná, tlačíme proto na to, abychom měli nějaké informace, abychom si udělali představu," pokračuje Grohová. Ovšem s tím, že je ráda, že nyní vůbec k nějaké schůzce došlo. Termín dalšího jednání však stanovený nebyl. "Ne, žádné termíny tam nejsou," odvětila Grohová na dotaz, zda egyptská prokuratura prozradila, kdy by mohlo dojít k další schůzce, oznámením dílčích výsledků vyšetřování, nebo alespoň pitvy, či rovnou umožnění vycestování Petra K. ze země. 

Zákaz vycestovat trvá dál

"Nezrušili můj zákaz vycestovat ze země. Ten někdo musí nejdřív zrušit. Bylo mi doporučeno, že mám požádat konzulku, ať se mnou na to letiště jde a v její přítomnosti to zkusit, ale neudělal jsem to. Konzulka to taky nedoporučila," uvedl přitom Petr K. před několika dny v rozhovoru pro MF Dnes. A tento stav přetrvává. "To nařízení prokurátora stále platí. Petr K. se nachází v Egyptě, kde platí egyptské zákony a proto jsme mu tento postup nedoporučili," potvrdila nyní Grohová.

Proč bych jezdil do Egypta zabít manželku, ptá se Petr K.

Petr K. je tak nadále ve složité situaci. A příliš mu nepomáhají ani spekulace o tom, jaký měl vlastně s manželkou vztah. "Teď čtu, co někde říkají její kamarádky, že se se mnou chtěla rozejít, ale já o ničem nevěděl. A kdyby, tak proč by se mnou jela na dovolenou? A proč já jel do Egypta, kde se nedomluvím, a zabil tu svou rodinu, když tady za to hrozí trest smrti? Já přeci z toho nic nezískám. Žádné životní pojistky nemáme a ani žádný majetek," tvrdí Petr K. Egyptská dovolená se pro něj však proměnila v peklo.

jana247 ( 10. října 2013 02:06 )

Lidičky nemyslíte, že by jsme měli podpořit rodiče Moniky, Kteří ztratlli dceru a vnučku myslíte si, že oni jsou psychicky na tom lépé než PK? daleko hůř, kdzž rodiče ztratí dceru. Zamyslete se trochu nad tím.

clio ( 10. října 2013 02:05 )

Právě že neudělal nic, nic pro jejích záchranu.

clio ( 10. října 2013 02:03 )

kdyby, kdyby....kdyby zavolal doktora ještě když žily.

clio ( 10. října 2013 02:02 )

Ta sousedka byla delegátka? Ona nemusela jít na recepci pro doktora? Ona ho měla na pokojí? A nebo proč vlastně nemohl běžet sám na tu recepci? Že by měl šok? Ale v zápěti na to byl natolik duchapřítomný že volal mamince a na pojíštovnu aníž počkal na ohlédání a potvrzení jejích smrti.

clio ( 10. října 2013 01:53 )

Ale pitvou se ukázalo že to byl jed takže to jsou uplně jiné potíže než sračka a ony taky i byly , proto ty léky které měly na prujem nezabíraly ani zabrat nemohly , nebyl to Faraon , byl to jed.A v tom je podstaný rozdil. Přesto doktora nezavolal.

Zobrazit celou diskusi