Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Egyptský vězeň Petr K. poslal záhadný balíček policii! Pomůže s vyšetřováním?

V tomto pokoji i nadále tráví Petr K. většinu svého času. K moři ani do bazénu prý nechodí
V tomto pokoji i nadále tráví Petr K. většinu svého času. K moři ani do bazénu prý nechodí  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
7. října 2013
20:39

Je bez právníka, s policií by rád spolupracoval, ale nemá příliš možností, jak. A stále postrádá i svůj zabavený pas, aby mohl odcestovat ze země. Egyptský vězeň Petr K. i přes nedostatek informací z egyptské strany doufá, že tu naděje na jeho brzké propuštění stále je. Jeho případem by prý mohl pohnout balíček, který poslal policii. A jak Blesk dříve informoval, na pomoc přispěchal i renomovaný bezpečnostní expert.

Petrovi K. přitom pobyt v Egyptě i nadále platí cestovní agentura. "Utrácím jen za internet a snažím se ho hradit kartou. Pár dolarů si nechávám jako poslední záchranu," říká v rozhovoru pro idnes.cz manžel a otec Moniky a Klárky, které zemřely na dovolené a nikdo zatím neřekl, proč přesně. Kromě toho, že šlo o otravu.

Podepsal jim protokol, neví co v něm bylo

Zatímco k moři ani bazénu prý nechodí, snaží se truchlící Petr K. vymyslet, jak by se mohl z egyptského pekla dostat domů. Den D, kdy mu končila lhůta pro zadržení cestovních dokladů, však minulý týden rozhodnutí nepřinesl. "Egyptská policie mě nevyslýchala vůbec, jen jednou hned potom, co se to stalo, a to tlumočila delegátka do angličtiny a pak jiný člověk zase z angličtiny do arabštiny. Pak mi dali podepsat protokol psaný jejich písmem a měl jsem to podepsat hůlkově. Takže nevím, co jsem podepsal, co tam třeba připsali nebo kde mohou použít takový podpis," říká přitom s pochybami k dosavadnímu průběhu egyptského vyšetřování.

Poslal balíček policii, která prý již všechno ví

Petr K. však nyní doufá, že by mohl objasnit některé věci balíček, který údajně poslal policii. "Z domova se dozvídám věci, podle kterých myslím, že kriminálka už dávno vše ví. Vyslýchala mé příbuzné a kamarády a jim něco prozradila. Věřím, že zpráva o tom, že přišla do Česka těla bez orgánů, takže česká strana nemohla udělat pitvu, je kachna. Podle mě pitva v Česku proběhla a mnohé ukázala. Čekám na výsledky," doufá Petr K. Nic moc jiného, než čekat, mu ostatně nezbývá. Sám se však pokusil aktivně policii pomoci. A poslal jí záhadný balíček.

"To napadlo mě, že bych jim poslal a oni řekli, že o to mají obrovský zájem, že to vnese do všeho světlo. Myslím si, že to hodně pomůže. Tedy u nás. Nevím, jakým způsobem to pomůže tady. Jestli uvěří tomu, co jim řekne ostravská kriminálka. Nesmějí se prý vměšovat do vyšetřování Egypťanů, tak uvidíme," dodává na idnes.cz Petr K.

Dál čeká na výsledky pitvy

Jak dnešní Blesk upozornil, na plánu záchrany Petra K. však nepracuje jen on sám. Kontaktoval jej bezpečností expert Andor Šándor. Snaží se mu na dálku poradit. Ovšem na důležitou zprávu čeká i on - jak dopadne lékařská zpráva z pitvy Petrových andílků. Její obsah by měl být známý do týdne. Server tn.cz přitom tvrdí, že se o výsledcích Petr K. dozví již tento týden!

k999 ( 8. října 2013 17:03 )

k999 ( 8. října 2013 17:03 )

runner2 = rektální rourka.

soado ( 8. října 2013 15:34 )

myslím si totéž

poletucha ( 8. října 2013 13:34 )

..jen takovej napad..kdyby si PCR a MZV byly 100% jiste jeho nevinou, asi by mu pomohly k navratu.

tarka ( 8. října 2013 13:18 )

idnes.cz, 3.10. "Kramný ještě před rozhodnutím prokurátora počítal s tím, že ze země rozhodně neodcestuje hned v pátek. Svým blízkým vzkázal, že by v zemi zůstal ještě nejméně týden. Požádal je také, aby mu poslali teplejší oblečení a také léky na vysoký tlak, KTERÉ UŽ NEMÁ." Já to chápu tak, že Kramný nebyl bez těch léků celé 2 měsíce...taktéž psali již 6. srpna, že má zpět svůj pas, ale nesmí opustit E., v tomto článku píšou že Kramný "stále postrádá i svůj zabavený pas." Stejně tak pořád zdůrazňují, že Monika neměla kalhotky, jasně ve smyslu, že byla od pasu dolů nahá, ale už v prvním videu pro TV Nova Kramný jasně řekl, že ho v jedné chvíli zarazilo, že neměla kalhotky (myšleno prádlové), které prý nikdy nesundávala, ale "měla vrch pyžama a pyžamové takové krátké kalhotky " - dost dobře nechápu, jak si mohl v tom jeho údajném šoku všimnout, že pod nimi neměla ještě prádlové kalhotky, dále tam tvrdí, že "celý den nehrála televize" (přitom na začátku tvrdil, že se v noci díval na TV)...Kramný je prostě krajně nedůvěryhodný. Že bulvár manipuluje je jasné, ale vycházím z přímých vstupů Kramného pro TV Nova.

Zobrazit celou diskusi