Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sto lidí se rvalo kvůli dětem na písku: Těhotná dívka má přeražený nos

Na místo přijelo několik policejních vozů
Na místo přijelo několik policejních vozů  (Autor: Facebook)
Autor: hra - 
24. června 2013
06:11

Velké napětí mezi obyvateli Českých Budějovic vyvolal o víkendu konflikt kvůli dětské strkanici na hřišti. Na místo se sběhla řada lidí, bitku muselo přijet zklidnit dokonce 10 policejních vozů. Zaznamenáno bylo i několik zranění. A ve městě kvůli konfliktu zhoustla atmosféra.

„Těhotná dcera má přeražený nos. A to jen kvůli tomu, že se zastala svého malého bratra,“ řekl rozzlobený muž z českobudějovického sídliště Máj. Policie uvedla, že za vším je dětská šarvátka na pískovišti. Dospělí se později do sporu vložili. Seběhly se jich na místo desítky, možná stovka.

"Incident, který přilákal mezi domy zhruba stovku přihlížejících, měl vzniknout kvůli strkanici dětí na dětském hřišti. Dětská šarvátka následně vyvolala verbální útoky mezi přítomnými ženami a konflikt přerostl do vzájemného napadání," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

„Došlo k vzájemnému napadení 5 žen a 3 mužů. Na místě zasahovala záchranka a asi 10 policejních vozů. Několik osob bylo ošetřeno na místě,“ dodal mluvčí. Žena, která útok nahlásila, a její přítel dosud kvůli otřesu nevypovídali.

Svědek: V Budějovicích houstne atmosféra

Policie případ šetří jako výtržnictví a hledá svědky. Jeden z nich se přitom přihlásil jihočeskému Deníku s bližšími informacemi. „Policie uklidňovala zhruba sto rozběsněných romských spoluobčanů, kteří vykřikovali sprosté urážky na český národ. Tato ´bitka´ skončila zraněním těhotné ženy – přeražený nos, modřiny, škrábance," uvedl.

„Občané Českých Budějovic jsou tímto incidentem velmi pobouřeni a chtějí uspořádat protestní pochod ulicemi Českých Budějovic," dodal svědek.