Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto smetlo motorkáře (22): Stroj se rozlomil na dvě části, řidič bojuje o život

Auto srazilo motorkáře, stroj se rozlomil na dvě části a řidič bojuje o život
Auto srazilo motorkáře, stroj se rozlomil na dvě části a řidič bojuje o život  (Autor: Policie ČR)
Autor: psch - 
24. června 2013
13:20

Krásné počasí vyhání lidi nejen k vodě, ale zároveň vyráží nadšenci na svých oblíbených motocyklech na silnice. Jenže zatímco si jich většina užívá bezstarostné jízdy, jiní takové štěstí nemají. To bohužel platilo pro dvaadvacetiletého motorkáře ze Zlína, kterého smetlo auto. Teď bojuje o život na ARO Baťovy krajské nemocnice.

Jedno světlo, malý objekt, nepozornost či bezohlednost řidičů. To často vede k nehodám motorkářů, kteří se většinou stávají obětí řidičů aut, kteří se bezohledně hrnou kupředu.

Tohle se málem stalo osudným dvaadvacetiletému řidiči ze Zlína. Z vedlejší silnice mu do cesty vjelo osobní auto a po tragické srážce řidiče motorky vymrštilo ze sedla až na zaparkované auto. Stroj se rozlomil na dvě půlky, z nichž jedna rozmlátila výlohu autosalonu, který byl u křižovatky.

„Řidič osobního (42) auta byl v šoku, ale žádná zranění neutrpěl. Jeho dechová zkouška byla negativní,“ uvedla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Polámaného motorkáře odvezla záchranka do baťovy krajské nemocnice, kde na oddělení ARO bojuje o život. Za nehodu sice mohl řidič osobáku, nicméně motorkář neměl řidičský průkaz, ani technickou na svůj stroj.

anna1234 ( 24. června 2013 19:53 )

..kouknu na to

marky321 ( 24. června 2013 17:40 )

Ja jsem to vcera videla. Stala jsem zrovna na bezince, ktera je hned vedle. Jako ano, auto mu vletelo do cesty. Na tom useku je povolena rychlost 70km/h a ten kluk jel minimalne stovkou. Obleceny byl v tricku a na hlave nemel ani helmu. Dyt on si o prusvih primo rikal. To, ze nemel ridicak, ani platnou technickou jsem se docetla az dnes. Pokud mam byt uprimna, tak je mi lito ridice toho auta. Ta krizovatka je za normalnich okolnosti prehledna, ale ten debil na motorce jel tak rychle, ze ho ridic auta prehledl. Jestli ridic prezije, tak by me zajimalo, jak dopadne soud a kdo bude nakonec uznan vinym.

anna1234 ( 24. června 2013 17:10 )

..v tom souhlas

anna1234 ( 24. června 2013 17:09 )

..a mimochodem, to že mladík neměl řidičské oprávnění není druhá věc, ale velice závažná skutečnost.

anna1234 ( 24. června 2013 17:02 )

.. otázka je, jak ten mladý muž jel rychle atd. Je mi jasné, že přednost měl i bez řidičáku. Podobný případ se ale u nás stal před rokem, kluk jel po hlavní, z vedlejší přijíždělo auto, dodnes není případ uzavřený, protože soudní znalci musí doložit mimo jiné, zda auto z vedlejší, při překročení rychlosti motorky, vůbec mohlo zaregistrovat, že se klučina přiřítil. Jsou tam určitě i jiné věci ve hře, neznám to samozřejmě dopodrobna, ale případ trvá přes rok, ještě se dlouho potáhne a řeklo by se, že je jednoznačně vinen řidič z vedlejší silnice..

Zobrazit celou diskusi