Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Náckové bojovali během druhé světové války sjetí: Wehrmacht je dopoval pervitinem!

Autor: shp - 
18. června 2013
07:38

Smýšlení dnešních neonacistů má být protidrogové, během druhé světové války však vojáci třetí říše často bojovali pod vlivem návykových látek. Hitlerovský wehrmacht i letectvo je totiž dopovaly amfetaminy a pervitinem.

S tímto tvrzením, které se na světlo světa nedostává poprvé, nyní přišel polský list The Polska Times. Podle něj brali nacisté během druhé světové války drogy, aby měli odvahu, energii a chuť zabíjet. Během války koupil wehrmacht od firmy Temmler-Werke Fritz Hauschild na 200 miliónů pilulek pervitinu.

Fetoval i Hitler

Některé z nich wehrmacht přimíchal do bonbonů. Jednomu z nich říkali vojáci nacistického Německa pancéřová čokoláda, která prý byla silná jako několik litrů kávy. Piloti po ní byli schopni létat i šestnáct hodin. Podle The Polska Times byly drogy na denním pořádku o samotného Hitlera i gestapa. Vůdce po nich měl spoustu energie na svoje nechvalně proslulé projevy.

erwinrommel ( 26. června 2013 19:14 )

Všichni jsou zase chytří jako opice že? ;) Amfetamin se používal pro udržení pozornosti na hlídkách a proti spánku.... objektivita redaktorů Blesku se rovná nule

martlin2 ( 19. června 2013 18:55 )

A to jako má být něco nečekanýho? To, že dnes jsou některé látky považovány za "drogy", tedy látky škodlivé, neznamená, že tomu tak je pořád. De facto všechny dnes známé drogy sloužily dříve jako léčiva, nejčastěji proti bolesti nebo jako antidepresiva. I do Coca-Coly se až někdy do třicátých let dával kokain, a bylo to naprosto normální ...

ofenson ( 18. června 2013 15:14 )

starou bellu víš, hofihofi. Němci vyvinuli a měli dostatek amfetaminu a jeho derivátů, aby tím po celou dobu války mohli soustavně dopovat řadové příslušníky Wehrmachtu, což také činili. Důstojníci ale, (nevím sice od které hodnosti),místo toho fasovali dostatek koňaku.

hofihofi ( 18. června 2013 11:06 )

V kazde valce jsou zvěrstva, tys nevidela svate obrazy v kostelich a ostepech napichane male deti?

hulimihoukolen ( 18. června 2013 10:47 )

Britsti piloti a commandos ho brali taky, jako stimulant, predevsim pri nocnich akcich. A co?

Zobrazit celou diskusi