Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Apríl na internetu: Čichněte si k monitoru, voní! Nachytal lidi Google

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: simao, ČTK - 
2. dubna 2013
22:31

První duben se již tradičně nesl v duchu řady aprílových žertíků. A internet byl samozřejmě jejich živnou půdou. Ze svých uživatelů se tak rozhodli vystřelit si i pracovníci vyhledávače Google. Hned několikrát a povedlo se jim to.

Google totiž nejprve oznámil konec videoportálu YouTube, jehož je vlastníkem! A mnoho uživatelům zatrnulo. Dočkali se však i vysvětlení. Osm let provozování YouTube prý bylo ve skutečnosti jen obrovskou talentovou soutěží, která se uzavírá. Porotci budou v příštích 10 letech procházet miliardy videí, aby mohli vyhlásit vítěze...

Povedeným aprílovým fórkem pak bylo údajné spuštění aplikace, umožňující dodat vůni prostřednictvím počítače do vašich domácností! Google totiž přišel se šokující novinkou - zavedl fiktivní službu Google Nose (Google nos), díky níž mělo být možné vyhledávat i šířit vůně.

Důvěřivci očichávali monitory

Řada důvěřivců tak začala očichávat své monitory. Zkrátka neměli přijít ani uživatelé chytrých telefonů, pro které vývojáři Googlu připravili detektor pachů SMELLCD 1.8. "Ve zrychleném světě, v němž žijeme, nemáme vždycky čas se zastavit a přivonět k růži," řekl ve speciálním videu produktový manažer Googlu Jon Wooly. "Díky Google Nose Beta jsou nyní růže v dosahu jednoho kliknutí," vybízel Wooly.

A přišly i další vychytávky. Třeba služba Google Maps byla rozšířena o "podvodní street view". Ve společnosti Google si zkrátka užili apríl se vším všudy. A talentová soutěž zvaná YouTube běží směle dál.

A nejlepší fór všech dob? Létající tučňáci!

Britská televize BBC v roce 2008 nabídla divákům záběry létajících tučňáků s tvrzením, že na zimu opouštějí Antarktidu a odlétají do Argentiny. Hned další vysílaný dokument objasnil, že jde o naprostý nesmysl, ale mnoho lidí v létající tučňáky dodnes věří!

milan68 ( 3. dubna 2013 11:27 )

Google dokonce nechal stránky přeložit do řady jazyků. Služba se v češtině a ve slovenštině jmenuje Nozdry Google. CZ: https://www.google.com/intl/cs/landing/nose/ SK: https://www.google.com/intl/sk/landing/nose/ Doporučuji zhlédnout video.

mortis69 ( 3. dubna 2013 02:04 )

Lidská blbost je bezmezná Každej si snad musí uvědomit,že vůně v mobilu,nebo PC je technicky nemožná Je dost lidí,kterým bych s chutí poslal poctivej vyhnilej ranní prd

Zobrazit celou diskusi