Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kolik má na účtě Michelle Obama nebo Britney? Hackeři ukradli a zveřejnili citlivá data

Autor: shp - 
12. března 2013
13:55

Britney Spears, Paris Hilton i Beyoncé šílí! Ne, že by zase někde ukázaly nějakou odhalenou část svých intimních partií! Odhalili je totiž hackeři, lépe řečeno jejich citlivá data jako adresy, telefony nebo finanční stav na kontě. Útok se nevyhnul ani Michelle Obama nebo Hillary Clinton.

Hackeři vytvořili zastarale vypadající stránku, která funguje na doméně .su. Ta se používala jenom velmi krátce, a to v letech 1990 až 1991, do pádu Sovětského svazu. Na stránku odkazuje účet na Twitteru, který je z části psán špatnou ruštinou. Tak, jako by strojově napsaný text vypadl z internetového překladače a jeho autor chtěl, aby to vypadalo na útok z Ruska.

Informace o sexbombách

Zveřejněny byly informace jako adresy, čísla sociálních pojištění (obdoby rodných čísel) nebo zůstatky na účtech. Cílem hackerů se staly primárně celebrity. Zoufají tak teď zpěvačky jako Britney Spears, Beyoncé nebo dědička hotelového impéria Paris Hilton nebo hvězdička reality show Kim Kardashian.

Hollywoodští štramáci odhaleni

Hackeři ale nezveřejnili jenom informace o sexbombách, jejich cílem se stali i herci jako Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson nebo Ashton Kutcher. Odhaleno bylo i soukromí rappera Jay-Zho a legendárního wrestlera Hulka Hogana.

Útok na politickou špičku

Hackeři ale napadli i lidi z politických sfér. Své o tom teď ví exministryně zahraničí USA Hillary Clinton, první dáma Spojených států Michelle Obama či americký viceprezident Joe Biden. Stránka s citlivými údaji stále funguje, ale Blesk.cz se kvůli jejímu obsahu rozhodl nezveřejnit její adresy, ani její přesný obsah.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi