Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podívejte se, kde hackeři zrovna úřadují: Němci vytvořili mapu útoků online

Web německého Telekomu mapuje kybernetické útoky po celém světě
Web německého Telekomu mapuje kybernetické útoky po celém světě  (Autor: Profimedia.cz, repro Sicherheitstacho.eu)
Autor: psch - 
15. března 2013
08:37

Českou republiky minulý týden i začátek tohohle vyděsily kybernetické útoky, které byly směřované především na velké servery. Hackeři napadli banky, zpravodajské weby, i vyhledávače. Němci vytvořili unikátní mapu, kde lze podobné vidět útoky online!

Pomocí speciálního systému lze na mapě, kterou se podařilo vytvořit německému Telekomu, vidět reálné kybernetické útoky po celém světě ve vybraných zemích. Tečky na mapě zobrazují, odkud útok přišel.

Největšími průkopníky v počtu útoku jsou tak Rusové, kteří vedou před druhým místem, které obsadil Taiwan, o jeden a půl milionu útoků za měsíc.

Webová stránka www.sicherheitstacho.eu mapuje ale jenom ty útoky, které se odehrávají v rámci systému. Takzvané honeypots infiltrují systémy útočníků, díky nimž se dají útoky vysledovat. Dál bohužel nevidí.

Jedná se o takový tachometr bezpečnosti, který sice nedává reálný přehled o všech útocích na planetě, ale i tak jde o zajímavá čísla. Počítá útoky pouze ze systému, kam se tachometrům podařilo dostat, většinou pocházejí z Ruska – jak je ostatně vidno na statistice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi