Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Klaus naštval amnestií školy i úřady: Sundávají jeho portrét ze zdí!

Autor: psch, INT - 
7. ledna 2013
13:41

Má být vzorem a symbolem důstojnosti a demokracie. Přesto portréty prezidenta Václava Klause sundávají ze zdí školy i úřady. Proč? Takový prezident, který udělí velkorysou amnestii korupčníkům a tunelářům ztratil morální právo být prezidentem slušných lidí, řekl jeden z protestujících starostů.

V každé třídě, v každé ředitelně nebo na většině úřadech jsou zdi symbolicky ověšeny portrétem hlavy státu. Několik desítek institucí se ale nyní zapojilo do protestu, kdy portréty ze zdí sundávají. „Naštvalo nás, co udělal amnestií, proto ho v kanceláři nechceme,“ prohlásili starostové Vysokého Pole a Želechovic na Zlínsku.

Starostové s výzvou, aby podpořili protest, obeslali ostatní starosty a ředitele škol po celé republice. „Odezva byla výborná. Během hodiny nám dvacet kolegů potvrdilo, že do toho jdou s námi,“ řekl serveru idnes.cz starosta Vysokého Pole Josef Zicha.

Výzva má směřovat i na obce, do všech státních úřadů včetně ministerstev a škol. "Prezidentův portrét má dokreslit důstojnost místa a on sám má být vzorem pro děti, které se ve školách učí základům morálky," pokračuje Zicha. Tím, že se amnestie týká i korupčníků a tunelářů podle Zichy Klaus ztratil morální právo být prezidentem slušných a poctivých lidí.

Video  Na základní škole sundavají fotografie prezidenta Klause  - Slávka Červená
Video se připravuje ...

doktorka6 ( 10. ledna 2013 13:59 )

Tady si poslechněte pravdivé informace, jak má amnestie probíhat a bude vám hned jasné proč tomu tak v tomto případě nebylo. http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2802323 Používejte selský rozum.

juklicek ( 8. ledna 2013 02:34 )

to je opravdu "hrdinství" sundat portrét presidenta hehe. to je asi takové hrdinství jako když v komunismu lidi bojovalu proti režimu nesouhlasnýma nápisama na nádražních záchodcích.

nomadcz ( 8. ledna 2013 01:16 )

Václav "Pí4a" Klaus Zas drtím v zubech střípky vět a marně slova hledám co předvádí král Kazisvět to už prostě nedám ten sebestředný ješita ten hajzlík s puncem lháře zas oprašuje koryta pro bratry tuneláře Plnou hubu milosti a přitom jenom škodí blil bych z týhle vrchnosti jen 4uráci a zm.di Toť amnestie po česku a slušný člověk zvrací stát pošpiněný, bez lesku prezident splachovací ...

aluman ( 8. ledna 2013 00:53 )

Poškození už to měli prohrané v době kdy se ta která kauza táhla déle jak pět let a kdy finanční prostředky, které obžalovaní nevrazili do právníků, stihli bezpečně uklidit. Tím, že by se kauzy táhli dalších pět, deset let, by nebylo poškozeným nijak pomoženo.

brutal ( 8. ledna 2013 00:05 )

Amnestie zkomplikuje práva poškozených na náhradu škod a znemožňje satisfakci. Zkrátka poškození a právní stát prohráli na celé čáře.

Zobrazit celou diskusi