Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žito 44 a Hanák útočí na Fischera: Vyčítají mu členství v KSČ! Neměl by prý kandidovat

Herec Tomáš Hanák se ostře opřel do Jana Fischera: Kvůli komunistické minulosti jednoho z hlavních adeptů na prezidenta ČR
Herec Tomáš Hanák se ostře opřel do Jana Fischera: Kvůli komunistické minulosti jednoho z hlavních adeptů na prezidenta ČR  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, INT - 
27. prosince 2012
09:29

VIDEO: "Není hanba mýlit se, hanba je nevyvodit z toho důsledky," vzkazuje herec Tomáš Hanák prezidentskému kandidátovi Fischerovi a vyzývá jednoho z favoritů nadcházející prezidentské volby, aby zvážil, zda by měl se svou komunistickou minulostí vůbec na prezidenta kandidovat. Ke kritice Fischera se pak přidal i Daniel Landa alias kouzelník Žito 44.

Je to poměrně ostrý útok. Avšak není první. Prezidentský kandidát Jan Fischer, který je spolu s Milošem Zemanem jedním z hlavních favoritů lednové prezidentské volby, musí otázkám na svou komunistickou minulost čelit poměrně často.

Známý herec Tomáš Hanák se však neptá, ale rovnou Fischera ve videu, které se objevilo na Youtube pod názvem "Nevolte komunistu prezidentem", vyzývá: "Vážený pane Fischere, je 23 let od pádu komunismu. Mně nejde o to zkoumat, co a jak jste dělal v KSČ. Chci vás jen požádat, abyste jako způsobný člověk v sobě zkusil najít dostatek slušnosti a coby bývalý dlouholetý člen komunistické strany nekandidoval na prezidenta naší republiky."

Devět let členem KSČ

Fischer byl řadovým členem komunistické strany v letech 1980 až 1989. Podle něj však má tato kampaň nahrát jeho soupeři Miloši Zemanovi, svěřil se Novinkám. I Zeman však byl kdysi ve straně. Vstoupil do ní během pražského jara, ale v roce 1970 byl vyloučen...

"Každý se může zapojit do kampaně, jak se mu líbí, zvolili tento způsob a já jejich nesouhlasný názor respektuji," sdělil Fischer serveru smířlivě. Na svou komunistickou minulost není pyšný. Dodnes prý rozhodnutí vstoupit do strany lituje. Vrací se mu ostatně jako bumerang. Nedávno se objevily po Praze billboardy, hlásající, že "ti nejschopnější byli v KSČ". Opět šlo o antikampaň, namířenou proti Fischerovi. Tehdy však nebyl vyzyvatel tak jasný, jako je na Hanákově videu.

Žito chválí Hanáka a kritizuje Fischera

Ke kritice Jana Fischera se pak přidal v návaznosti na Tomáše Hanáka i Daniel Landa alias kouzelník Žito. "Tomáš to řekl dobře, Hanák. Měl byste fakt zvážit, jestli dál kandidovat. Vy jste byl dlouhý léta komouš," rozohnil se zpěvák ve videu, pojmenovaném Hanákokejkle.

miroslav57 ( 2. ledna 2013 18:38 )

neznám žito ani hanáka tak at si ty keci nechají pro ods ti jim zatleskají,ten kdo žil za komoušů měl starosti jak uživit rodinu,kde bydlet atd.politiku dělali placení chartisti v čele s demokratem havlem tak vy chytráci co nic nevíte jen jste něco slyšeli zalezte a až budou volby hurá ods !!!

rudyptak48 ( 2. ledna 2013 18:04 )

A co mělo dělat těch několik milionů, kteří nebyli v KSČ. Ti si měli hodit mašli? A hodně z nich bylo slušných a slušně vychovali i své děti. Už za tuhle výmluvu, bych toho žid-áka poknul do toho obřezaného ču-ráka. A to nejsem antisemita.

ornel ( 2. ledna 2013 16:10 )

dnes se v jednom článku obhajuje : BYL JSEM ŽENATÝ A MĚL JSEM MALÉ DĚTI.... to já taky ty vole!To je výmluva jak Pepíčka z 3.B

rezacek ( 2. ledna 2013 14:03 )

A nevztahuje se na tohodle židáka taky ta podělaná amnestie?

matlafous ( 1. ledna 2013 16:38 )

může mi někdo říct proč by v tomto státě měl být presidentem zrovna žid????? a navíc komunistickej karierista????? Odporné !Pane Hanák

Zobrazit celou diskusi