Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Známe tajemství nového policejního prezidenta Červíčka!

Autor: Veronika Pukačová, mokk - 
11. září 2012
05:00

Ještě před šesti lety měl v občance napsáno Poláček! Nový policejní prezident Martin Červíček (40) se téměř celý život jmenoval úplně jinak, než jak ho nyní všichni známe. Jak je to možné?

Kolem příjmení Poláček a následného přejmenování na Červíčka koluje mnoho spekulací.

„Šlo o dědictví. Vychovávali ho náhradní rodiče a jeho pravý otec měl podmínku, že si musí vzít zpět rodné příjmení, jinak na dědictví nedosáhne,“ tvrdí například lidé z Náchodska, odkud policejní prezident pochází.

Máma měla cejch

Jiní mu zase přisuzují kriminální pověst, které se chtěl změnou příjmení zbavit. A takových spekulací už má policejní prezident plné zuby. Proto se Blesku rozhodl popsat, jak to je s jeho příjmením doopravdy.

Jako Červíček jsem se narodil, je to příjmení mého otce. Naši se ale rozvedli a maminka se znovu provdala za mého otčíma, který se jmenuje Poláček,“ vysvětlil.

Jeho matka pak s novým partnerem měla dalšího syna a jediný, kdo se jmenoval odlišně, byl šestiletý Martin. „Znáte to, rozvedené ženy v té době měly jakoby cejch a máma ještě dělala v hospodě, tak chtěla, aby se celá rodina jmenovala stejně,“ dodal Červíček.

Poláčkem byl až do svých zhruba 34 let. Tehdy si ale prý uvědomil, že se chce jmenovat tak, jak se narodil, a že chce s rodem Červíčků pokračovat. „Nestydím se za svoje city, je to o mé touze po narovnání něčeho, co jsem cítil, že není správné,“ vysvětlil své pohnutky.

johanka ( 13. září 2012 10:57 )

Já bych panu policejnímu prezidentovi dala docela jiné příjmení, které by se k němu hodilo víc, než Červíček, nebo Poláček..... Ale jin ak je mi to docela jedno ..... důležitý je jeho charakter o tom se nemá smysl vyjadřovat

tadkon ( 13. září 2012 08:43 )

Vaše pitomé starosti redaktůrci Blesku bych chtěl mít.Poláček nebo Červíček je mi to jedno.Určitě ale bude Debil nebo Idiot.

zelena.karkulka ( 11. září 2012 22:14 )

zelena.karkulka ( 11. září 2012 22:14 )

je mi to fuk

rosomak ( 11. září 2012 18:38 )

Díky.

Zobrazit celou diskusi